De fleste kender historien om Noa. Han fulgte en ordre fra oven og sørgede for, at vi har de dyr vi kender i dag (men glemte så lige dinosaurerne, hvis man skal tro på den historie).

I spillet NOA er han dog ikke helt så rar og venlig, da spillerne har indset det samme som ham. De har også bygget nogle både og vil redde sig selv og nogle dyr. Problemet er bare, at Noa tager alle de dyr, spillerne har to af, og det er der, spillet bliver udfordrende.

I spillets start har spillerne et enkelt dyr på deres egen ark. I midten af bordet ligger en dyregruppe bestående af 12 dyr som spillerne kan se, og et hemmeligt dyr. For at få disse dyr på sin ark, skal spillerne dele gruppen og modtager i stedet en madpakke. Denne madpakke kan de så bruge til at købe dyr til deres ark; 2 madpakker køber 2 dyr. Hver gang en gruppe bliver delt, bliver den oprindelige gruppe mindre og dermed bliver det lettere at købe dyrene på bordet. Men man kan ikke bare købe et hvilket som helst dyr, man skal købe de dyr, som er blevet sammen da gruppen blev delt op.

Dette element gør det svært for spillerne, da de nu skal lægge et taktisk element ind, for at modspillerne ikke tager de dyr de har udset sig. Samtidig skal spillerne passe på, at de ikke ender med at have præcis to dyr, for de tæller ikke med i pointgivningen når spillet er slut.
Når spilleren har købt sine dyr, er denne spillers omgange slut, og når alle spillerne har købt dyr, slutter runden og en ny runde forberedes, med en ny dyregruppe på midten af bordet.
Noa
Spillet slutter, når en spiller har 10 eller flere dyr på sin ark, hvilket giver de øvrige spillere en sidste omgang, inden pointene skal tælles.
Spillerne får 1-5 point for deres dyr, afhængigt af deres alder. Jo ældre, jo flere point, men har spilleren f.eks. 3 krokodiller, giver de nu 5 point hver, da der er flere end to.
Har spilleren kun et par af den samme dyreart, snupper Noa dem, og de kan ikke tælles med i den endelige score.
Noa
NOA er et spil for børn fra 7 år, da yngre børn ikke vil kunne fange det taktiske element i spillet og vil eventuelt fokusere meget på de vanvittig nuttede tegninger af de små dyr. Det bliver et spil for sig selv at forsøge at købe de dyr, men giver ikke mange point i sidste ende. Derfor anbefales det fra denne anmelders side, at man følger aldersvejledningen for en gangs skyld.
Men spillet er ganske sjovt og måske skulle skaberne opfordres til at lave et, hvor man har dinosaurer med.
Børnenes bedømmelse:
4af6
Vejledende udsalgspris: 199,95-
Skaber: Ralf zur Linde og Wolfgang Sentker

Leave a Reply

Your email address will not be published.