Hvis I som mig, har sat jer ned for at se Tour de France, er faldet i søvn og derefter vågnet ligesom rytterne starter på den sidste stigning og fulgt dramaets slutning, så er Flamme Rouge af danske Asger Sams Granerud lige noget for jer.
Flamme Rouge tager sit navn efter en etapes sidste kilometer, hvor samtlige muskler brænder og rytterne kæmper så godt de kan for at krydse målstregen.
I spillet kæmper 2-4 spillere med hver to ryttere; en sprinteur og en rouleur. På skift flytter spillerne først den ene rytter og så den anden, og den der kommer først i mål vinder.
Spillets mekanismer er ret smarte. Hver spiller får en bunke kort til hver rytter. For at flytte en rytter, trækker spilleren fire kort fra rytterens bunke, vælger 1 og lægger resten tilbage nederst i bunken, da de kan blive brugt senere. Det valgte kort giver nu rytteren mulighed for at flytte mellem 2-9 felter. Spillerne vender sine kort samtidig, hvorefter de flytter rytterne og kortet lægges nu i en brugtbunke.
pt-flamme-rouge-2_600px
Når alle rytterne er blevet rykket, ser man på, om de får hjælp af pelotonens slipstrøm, og derved kan rytterne flyttes et eller flere felter længere frem (dog ikke på opstigninger). Når alle er færdige med at flytte sine ryttere, ser spillerne på, om der er nogle der har et eller flere tomme felter foran sig. Har de det, skal de have et udmattelseskort, som kommer ned i rytterens bunke. På denne måde bliver der større chance for trætte ryttere, jo tættere de kommer på målstregen og det handler om at disponere sine krafter rigtigt.
Etaperne
Der er mange muligheder i Flamme Rouge, hvad etaperne angår. Som spiller kan man vælge at følge en af de 6 etaper, som spillets designer og hans medsammensvorne har lavet, men man kan også lave sin helt egne etaper. Afhængigt af, hvordan man vælger at sætte dem sammen, kan man nøjes med spisebordet, men hvis man vælger at have en lang flad etape uden de store sving indtil slutningen, så kan man også det…på stuegulvet.
Vælger man en etape med stigninger og nedkørsler kommer der et par ekstra regler i spil, som hhv. giver fordele og ulemper i form af neutralisering af slipstrømreglen, og ved stigninger kan man kun flytte 5 felter, uanset hvad det valgte kort siger, mens man ved nedkørsler altid kører minimum 5 felter.
Alt dette, sammen de fine ryttere i plastik, gør, at man har lyst til at smække Kraftwerks vidunderlige Tour de France på spilleren og smække sig en tur op ad Col du Tourmalet i godt selskab.
5af6
Vejl. pris: 299,95-
Skaber: Asger Sams Granerud

Leave a Reply

Your email address will not be published.