Extraordinary Adventures Pirates. Fra nu af kendt som Pirates. Et spil, som vil os meget på kort tid og gøre det let.

Pirates er spillet, hvor man er kaptajn for tre skibe, på tre ruter, som er delt farver, i Caribien, da der var pirater til. For at få disse skibe til at sejle skal man spille kort.

Spillet er et deckbuilding game. Det vil sige, at alle spillere får 10 kort i en stak (deck), som man kun selv trækker og spiller fra. Fra sit deck trækker man fem kort. Af disse spiller man så tre kort i runden. Hvert kort har et tal, som fortæller, hvor langt man skal flytte et af sine skibe. En anden mulighed er, at ens kort har en sær regel, som f.eks. at man må flytte fire felter, hvis man vælger at flytte sit skib på den røde rute. Disse kort i ens deck skal man så gennem spillet forsøge at optimere ved at besøge havne og rekruttere søfolk eller overfalde andre skibe.

Gennem sine valg med skibene skal man finde en balance mellem at komme først til Tortuga, som er målet og slutningen på spillet… Men man skal også overfalde andre skibe for at få gods, som kan sælges i havnene for at få skatte… Yes, skatte giver også point. Nå, men tilbage til fart. Man får også point for, hvilken placering man har på ruterne, når spillet slutter. Det lyder af meget, men det er faktisk ret overskueligt at tælle op.

Det korte af det lange er, at der er mere i spillet end bare have fart på. Der er flere faktorer, man kan vinde på.

Pirates spilles på en kæmpe papplade. Den er virkelig flot lavet, og der er ikke sparet på farver eller detaljer for at få det til at ligne et gammelt slidt kort. Det er smukt. Desværre er de felter, man sejler på, små og tæt på hinanden. Da de brikker, spillerne flytter med, er store og flotte skibe, giver det pladsproblemer. Det kan være lidt svært at se, hvor hvem står i starten, da alle roder rundt på de samme felter. Dog løser det sig efter et par runder. Et andet problem med det store og ellers næsten autentiske kort er, at… Ja, det er stort. Man skal have hjælp til at flytte sine skibe.

De kort, man bruger, er i topkvalitet. Det gods, man kaprer gennem spillet, er faktisk små plast kasser, som ligner et stykke gods. Kort sagt, alt er i rigtig god kvalitet og ser virkelig flot ud.

Pirates er et let spil at gå til og vil være et godt sted at starte, hvis man er ny indenfor brætspil. Mere rutinerede spillere vil måske synes, det er lidt for simpelt, men personligt er det et spil, jeg nok ville bruge til at introducere for nye brætspillere. Det er enkelte steder lidt rodet, men kvaliteten af Pirates’ komponenter gør op for det.

Der er andre spil, som minder om Pirates, som også gør det godt, f.eks. Clank.

Den testede version er fra Kickstarter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.