Combo Color er helt nyt og et anderledes spil end de fleste. Det blander malebøger med brætspil og point og gør det overraskende godt.

Spillet går kort fortalt ud på, at man maler et felt. Dernæst er det modstanderens tur til at male et felt, der ligger op ad et allerede malet felt. Så er det bare med at have flest point til sidst, som gives ud fra, hvilke symboler der er i felterne. Det lyder simpelt, og det er det. Det er ret smart.

Boksen indeholder fire farver tuscher, en ”viskesvamp” og 18! spilleplader lavet i plast, hvor der er forskellige temaer på. Og et regelhæfte.

Hvis vi starter bagfra med regelhæftet, forklarer det reglerne på ca. 10 linjer. De 10 linjer er nok, og de ekstra ting, som kommer senere i spillet, er på bedste vis forklaret.

Spillepladerne er delt op i sæt af tre, hvor hver plade har et nummer fra 1 til 6 (for- og bagside). Så kan man spille dem i den rækkefølge. Mange af felterne har symboler som katte, strømper, ananas osv. alt efter, hvilket tema man vælger at spille i. På den første plade er der kun to måder at score point på. Den ene er, at antal symboler, man har farvet, giver samme antal point. Den anden måde at hente point på er to forskellige symboler gange med hinanden. I ”Samme gamle Rutine” temaet er det f.eks. lyserøde venstre strømper gange med antallet af de lyseblå højre strømper, man har fået farvet i sin farve. Har man 3 lyserøde og 4 lyseblå, ganger man bare disse og scorer 12 point. Hver af de seks spilleplader introducerer en ny regel. Det kan være at få point for at forbinde bestemte felter, eller at man i ”Donut-fest” temaet får minuspoint for at farve broccoli… alle ved jo, at broccoli stinker!

Ved hver plade har hver spiller en mindre boks, hvor man kan skrive ned, hvor mange symboler man har. Der har producenten på forhånd sat plus, minus eller gange mellem dem, er det er lige til at regne ud hvor mange point man får. Lidt som man lærte det i folkeskolen. Det er lidt en genistreg, da det gør det nemmere at holde styr på, hvad det nu var for et symbol, man gjorde hvad med. Dog ville det være rart med lidt større bokse da, tuschen er bred

Pladerne er inddelt i varierende antal felter, alt efter hvor langt man er kommet i temaet, men det bliver ikke langtrukket, og man føler ikke, at man kommer bagud, mens man spiller. Der er en god balance, og pladerne virker også til at være af en god kvalitet. Den viskesvamp, som er med, fungerer virkelig godt på dem.

Tuschere har jeg heller ikke noget at pege fingre ad. De virker upåklageligt, men de skal nok skiftes ud efter nogen tid. Der er dog enkelte symboler, som bliver svære at se, når de er farvet. F.eks. De førnævnte lyserøde og -blå strømper. Det kan være svært at se forskel på dem. Dog er det løst ved, at den ene er venstre sok, og den anden er højre. Det er en mindre ting men værd at huske på. Her er også en lille fejl i forhold til de bokse, hvor man tæller point. Der er man kommet til at vende om på strømperne. Igen, en lille detalje, men det er en skam, når resten er så godt lavet.

Producenten anbefaler fra 8 år og op. Jeg mener, at man sagtens kan spille med mindre børn omkring 5 år, bare man hjælper med at regne point ud til sidst og ikke lammetæver dem i spillet. Jeg vil derimod ikke anbefale at spille mod neurotikere og perfektionister, som vil have alle felterne farvet ud til stregerne og holde sig indenfor, så alt er perfekt.

Combo Color er nok mest til de unge spillere, men jeg var underholdt, selv om jeg er lidt over de 30…host host…og vil da hive det frem som et ”pause-ventespil”, da spillet  er udfordrende i forhold til at skabe et overblik og forsøge at vinde.

Spillet har ikke så meget at byde på i variation, så man når ofte ikke at spille mere end de 6 spilplader i ét tema, før man skifter til et andet spil, da det bliver lidt ensformigt, hvilket er lidt en skam. Det kan være svært at fastholde fokus med den slags spil i længden. Det er den eneste grund til at det kun får 3, da spillet er godt lavet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.