I mine forrige artikler har jeg snakket om, hvorfor du burde spille brætspil, hvor nemt det er at komme ind i, og hvor du kan starte. Jeg håber disse artikler har åbnet dine øjne for den store verden af brætspil og givet dig lysten til at springe ud i det. Det sagt, så er det vist også på tide faktisk at snakke om nogle spil!

Siden gymnasietiden er jeg blevet introduceret for et hav af spil til privatfester og på diverse værtshuse – enten skøre lege eller simple bluff-spil. Formålet med størstedelen er at have noget at lette stemningen med og få folk til at drikke. De er utroligt nemme at lære – selv med en ramme af øl indenbords, hvilket er grunden til, at de fungerer så godt på værtshuse. Men det kan sagtens blive meget bedre end det! Her, tag min hånd og lad mig vise dig en verden af vidundere!

hænder

I løbet af de næste par måneder vil jeg løbende anbefale simple, billige brætspil, som alle er perfekte til at tage med på værtshus, eller som lige kan bruges til at varme op til de større spil – og som snildt kan være i lommen! Alt fra at vælte konger, dræbe varulve og hyre lejemordere – til at skrive kærestebreve, skide i en spand og flygte fra hajer. Og når vi nu snakker om hajer!

Min første anbefaling i denne anledning er Get Bit!

photo-original

Get Bit! er et utroligt simpelt bluff-spil for 3-6 spillere om at svømme væk fra en haj. I er allesammen blevet smidt i havet og må svømme, så hurtigt I kan. Men man behøver ikke at svømme hurtigere end hajen – så længe man bare kan svømme hurtigere end sine venner!

maxresdefault (2)

Reglerne er simple: Hver spiller har en lille LEGO-agtig figur på bordet og en hånd af kort i tallene 1 til 5 (eller mere, afhængigt af antal spillere). I hver runde vælger alle spillere hver ét kort og lægger det med bagsiden opad på bordet. Når alle har lagt deres kort ned, vender man dem. Spilleren, der spillede det højeste kort, må flytte sin figur forrest i rækken, andenhøjeste bagefter osv. Men her er finten: Hvis to eller flere spillere spiller det samme kort, så gælder de kort for 0 og sender deres figurer bagerst i rækken! Den bagerste figur bliver så bidt af hajen og får revet en arm eller et ben af – hvilket du fysisk river af din figur! Når du til sidst ikke har flere lemmer, synker du til bunds som et lille torso-anker og er ude af spillet. Sidste overlevende vinder, om de så bare har et enkelt ben tilbage at svømme med.

Get-bit-people

Hvert spil tager cirka 10-15 minutter, så hvis man bliver slået ud, sidder man kun nogle få minutter, før man kan være med i et nyt spil. Og da du får et lille forspring, hver gang du bliver bidt, ryger spillere typisk ud lige efter hinanden i løbet af slutningen af spillet. Og du kommer til at spille mere end ét spil! Hvert spil er en ny mulighed for at snyde og afkode dine venner.

Muligheden for at fryde dig over, når de kalder dig en “forbandet idiot!”, mens de grinende flår lemmerne af deres figur. Det er fryden af at ryge allerforrest på en 1’er, fordi alle andre spillere havde spillet det samme kort. Eller den dybe respekt, man pludselig får for en anden spiller, når de vinder med alle lemmer i behold – eller dybe had! Spillet har den perfekte længde og tempo til, at når spillet ender, tænker man altid “bare lige ét spil mere!”. Da det er et bluff-spil, bliver det kun sjovere af alkohol, da man gradvist bliver mere og mere elendig til at skjule sine valg og læse sine venner.

Spillet kan i teorien spilles med et almindeligt sæt spillekort ved at bruge fire tilfældige kort som din figurs liv og ellers 1 til 5-kortene. Dog lyser alle op, når de får lov til at lege med de små figurer, hvilket gør det meget nemmere at fange folks opmærksomhed. Og så kan man jo altid fjolle rundt med dem uden for spillet bagefter. Og fik jeg fortalt, at der også følger en lille haj med? Bum, solgt!

DSC_0178

Alt i alt er Get Bit! et utroligt fjollet spil, men med en overraskende mængde strategi, når man først begynder at kunne læse sine venner. Man kan proppe den mængde strategi i, man vil, eller bare lytte til sin mavefornemmelse og spille et tilfældigt kort og krydse fingre. Hvis ikke fordi figurerne og deres lemmer så nemt kunne blive væk, ville jeg mene, at dette skulle være en tilføjelse til ethvert værtshus eller café. Men siden det sagtens kan spilles med et almindeligt sæt kort, vil jeg klart anbefale at få fat i reglerne og prøve det af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.