De dage, hvor man skulle ned i den lokale spilbutik for at skaffe sig de nyeste spil, er desværre lige så stille ved at forsvinde.

Det er blevet nemmere, og nogle gange billigere, at købe en digital kopi af et spil. Så i den nye verden, hvor man lige så godt kan finde spillene online i en digital kopi, kan det være svært at finde ud af, helt præcist hvilke sider og servicer der er værd at bruge sit kreditkort på.

Her er et par steder, som er værd at kende og adressen dertil.

Steam

Dette er et program, som man kan bruge til at håndtere ens online bibliotek af spil, og det er muligt at købe derinde også. Pt. er der over 5000 spil derinde, så der er rigeligt med indhold at kigge på. Mange af spillene er dog lavet af mindre hold, og kvaliteten kan svinge derved. Steam er skabt af Valve, som står bag Half-life-spillene og også Portal.

Hvert halve år sker ‘Steam Sale’, hvor der er tilbud på alle spil og rig mulighed for at finde et godt tilbud. Dette sker i sommer- og vintermånederne, dog er sommer-udsalget lige sluttet.

steam2010_1

Origin

EAs egen spillauncher, Origin. Her kan man købe de nyeste spil fra dem. Dog har den et dårligt ry i spilverdenen for at være en mindre god udgave af Steam og har haft op til flere problemer gennem årene software-mæssigt. Den har et mindre udvalg – til gengæld har den spil, som ikke kan findes på Steam, såsom de nyeste spil fra EA, f.eks. Dragon Age: Inquisition.

461546-origin

Good Old Games

GOG fokuserer på ældre spil, som er blevet optimeret, så de kan køre på nyere computere, da der ellers kan være problemer. Siden har dog også nyere spil.

gog

 

Humble Bundle

Det mest opsigtsvækkende på Humble Bundle er, at de kører forskellige pakkeløsninger med spil, og man selv bestemmer, hvad man vil betale for det (jep, du hørte rigtigt). Ideen med denne side er, at man kan købe spil og samtidigt donere penge til diverse velgørende formål, som alle har med spil at gøre.

humblebundle

Leave a Reply

Your email address will not be published.