Nu hvor ferien er over os, er der lidt tid til overs, som kan bruges i fællesskab med familien og opbygge de gode relationer – nyde mors småkager, høre på fars dårlige jokes og hjælpe ungerne med at bygge en træhytte i det store træ i haven…. Eller bare smadre hinanden i brætspil.

Her er 3 forslag til spil, som er hurtige og lette at lære, men kan være svære at mestre…

De er også valgt ud fra, at de er mulige at købe i den lokale boghandler og ikke tager ret lang tid at spille eller sætte op. Samt rejsevenlige.

Copenhagen

Går turen til København, bør man give sig tid til at besøge Nyhavn, og det er netop her Copenhagen kommer ind i billedet, som også er dansk produceret.

Spillet går ud på, at man bygger huse af brikker i ”Tetris” former. Reglerne er simple.  Man skiftes til at trække kort. Disse er i fem farver. Når man har nok kort i en farve, kan man veksle dem til facader, som man så sætter på sin spilplade.

Det er et spil, som alle kan være med til. Det er lige at gå til, og er man ikke glad for engelsk, står reglerne også på dansk.

Det minder lidt om ”Ticket to Ride”.


Exploding Kittens

Dette spil har et par år på bagen, men er stadig meget underholdende. Det er et kortspil og er derfor let at tage i tasken, hvis man skal ud til noget familie, og moster Oda ikke ligefrem har en børnevenlig lejlighed. Så kan ungerne underholdes med dette.

Kort fortalt om spillet, så får man 5 kort på hånden, som man skal bruge til at slå sine modspillere ud med, eller til selv at overleve. Der er imellem kortene et antal bomber, som passer med antal spillere, minus en…. There can be only one! Man skal dog for alt i verden undgå at trække en eksploderende kat fra bunken. Det bedste er faktisk, hvis man kan få sidemanden til at trække den.

Kortene har alle kiksede katte på og ofte en lille sjov tekst. Reglerne er lette, men kun på engelsk, men efter et par spil behøver man ingen kundskaber i engelsk for at kunne spille spillet.

Der er også skrevet de enkelte regler ned på de fleste af kortene, så man behøver ikke at kikke langt efter ”Hvad var det, nu dette her kort med den søde mis, som kaster en regnbue op, gør?”. Det står simpelthen på kortet.

Det minder lidt om Sorte Per… Bare anderledes.

Lige et tip. Der er to versioner af spillet. Den sorte boks ”NSFW” (Not Safe For Work) er ikke børnevenlig, hvorimod den røde boks er helt fin til ungerne.


The Mind

Sidste spil er også et kort spil, som er lige til at tage med på vejen.

Det består af 100 kort fra nummer et og op til 100. Derudover er der nogle hjælpekort og ninjastjerner. Disse holder styr på jeres liv og kan hjælpe gennem spillet.

Man spiller sammen i spillet, og det handler kort og godt om at lægge de kort, man har imellem spillerne, ned i rækkefølgen lavest til højest… Det er jo let nok, tænker du nok, men der er endnu en regel… Man må IKKE snakke sammen eller lave åbenlyse bevægelser med kroppen, f.eks. vise 7 med sine fingre. Det er så her, det er godt at kunne aflæse sine medspilleres kropssprog. I runde ét har alle spillere ét kort på hånden. Runde to er det så to kort osv. Det er et utroligt simpelt og underholdende spil. Det er dog pokkers svært at mestre, og vi ved jo alle, at grunden til, at man ikke vinder, er fordi klovnen ved siden af ikke forstår de åbenlyse hints man giver, og bare smider et kort ud…

One Response

  1. Kim Houen

    Har lige opdaget man kan få visse versioner med dansk brugervejledning.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.