Så du har fundet sammen med en gamer – eller du har en gamer i den nærmeste familie.

Muligvis kendte du ikke engang termet ”gamer”, men ved bare, at ham eller hende, du kender, sidder med snuden inde i en skærm det meste af tiden og spiller computerspil.

Når du en sjælden gang får løsrevet din ven… lad os kalde ham Frank, fra sit spil, er det tid til at føre en samtale.

Men hvad er nu det? Frank åbner munden og ud ryger det rene volapyk:

”lol, jeg var også hooked på det nye F2P shooter, men så røg jeg tilbage i WoD, fordi guilden manglede en tank til Mythic 8/10.  De havde fået en nub, men jeg pwnede ham, indtil han ragequittede og gik Leeroy. Han ninjapullede en boss.”

Selvom ovenstående sætning nok giver perfekt mening for os spillere, så har jeg af egen erfaring konstateret, at jer ude IRL (in real life (altså, i den virkelige verden!)) ikke altid er helt så hurtige til at tyde vores termer.

Derfor, værsgo, her kommer 25 udtryk til at forstå din gamer. Bemærk, dette er langt fra en komplet liste, men blot et lille uddrag af de ord, jeg personligt bruger oftest.

AFK: Away from keyboard – spilleren fortæller sine venner, at han forlader computeren.

BRB: Be right Back – Spilleren gør dig opmærksom på, at han forlader computeren kortvarigt.

DC: Disconnected – at miste forbindelse til en server i forbindelse med et online spil. Se også Ragequit.

Ding: Din nørde ven er steget en grad (level) inde i sit spil, se også Gratz.

DPS: Damage per Second – et udtryk, der dækker over spillere, der fokuserer deres karakter på at kunne slå hårdt. – Se også Tank og Healer.

FTW: For the win – Ofte udtrykt i slutningen af en sætning for at udtrykke begejstring ”Computerspil FTW” – din ven kan godt lide computerspil.

Gratz: Forkortelse af Congratulations. Kan også staves Grats, GZ, Congrats.

GTG: Got to go – din ven bliver nødt til at gå fra computeren.

Healer: En spiller, der kan hele de andre spillere, men er som oftest svagere end de andre spillere og kan ikke holde til at blive slået på, så en healer har brug for beskyttelse af en Tank – se også Tank og DPS.

JK: Just Kidding – I chat kan det ofte være svært at tyde humor, derfor tilføjes ofte et JK, så alle er klar over, at noget var sagt i spøg.

Lag: – Når der er forsinkelse mellem aktionerne udført af spillere og reaktionen fra serveren. Det vil sige, at spilleren f.eks. trykker på musen, men handlingen inde i spillet sker først mange sekunder senere. Udtrykket kan også bruges om en person, der lagger lidt – altså er lidt langsom i optrækket.

Mount: Et mount er som oftest en form for dyr, man kan ride på. Det kan dog til tider også være mekaniske transportmidler eller lignende. Får du som kvinde et tilbud om at blive mounted, har det som oftest en mere voksen definition.

Nerf: At gøre noget mere svagt og uskadeligt. Nerf er et mærke af legetøj udført i skum og bliver oftest benyttet til enten at brokke sig over, at andre spillere er for stærke, og kræve, at de bliver Nerfed, eller at spildesignerne har gjort ens type karakter for svag.

NP: No problem – ofte udtrykt som svar på, at en spiller siger tak for hjælpen til en anden.

Nub/Noob: Disse to udtryk er videreudviklet fra “Newbie”. En newbie er en ny spiller, hvorimod nub og noob er nedladende termer om spillere, der ikke lærer af deres fejl og bliver ved med at spille, som om de var nye.

NVM: Nevermind – “Bare glem det”.

OMW: On my way – “Jeg er på vej”.

Pwned: Stammer fra owned – et udtryk for en situation, hvor en spiller vinder stort over en anden spiller. En gamedesigner i Warcraft stavede forkert – og udtrykket Pwn var født.

Ragequit: Et Ragequit kan ske i mange situationer, men betyder kort fortalt, at man bliver så sur og ophidset, at man forlader de andre spillere eller eventuelt stopper helt med at spille spillet.

Tank: En spiller, der bærer stærk rustning og kan holde til at få flere tæsk. Som tank vil man som oftest gå forrest og prøve at få modstanderne i spillet til at fokusere på en.

TYVM: Thank you very much – “Mange tak”.

WASD: De taster på tastaturet, man oftest benytter til at løbe rundt med.

WTB/WTS/WTT: Want to buy/Want to sell/Want to trade – udtryk benyttet, når spillere sælger ting i spillet til hinanden, men kan også bruges som udtryk for, at noget er godt eller skidt. ”Skal arbejde hele weekenden – WTS”.

XP: Experience Points – Når en spiller udfører ting inde i sit spil, får han eller hun experience points, som giver dem mulighed for at “vokse” og blive stærkere.

Zerg: Når spillere beslutter sig for at glemme al taktik og bare løbe brølende imod fjenden og udnytte deres antal uden omtanke for deres eget liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.