Tilbage i 2012 udkom XCOM:Enemies Unknown, en ny udgave af de gamle X-COM spil fra 90’erne.

XCOM blev hurtigt en success, både kommercielt og blandt anmelderne, og med dens mere gammeldags, turbaserede action og høj sværhedsgrad har den givet tålmodige nørder mange timers underholdning og frustration.

Nu har Firaxis Games, som er mest kendt for Civilization-spillene, men som både stod bag XCOM og udviklingspakken fra 2013, Enemy Within, offentliggjort, at de har arbejdet på en toer. De har derfor udsendt en trailer til spillet, der giver et stemningsbillede af, hvad der skete i de 20 år, der er gået mellem de to spils tidsrammer.

X-COM som det så ud i 1994 ... de gode gamle dage.

X-COM som det så ud i 1994 … de gode gamle dage.

I stedet for som i etteren, hvor man forsøgte at beskytte jorden, virker det til, at i toeren har væsenerne fra rummet allerede overtaget planeten. Det er ens job som lederen af en flyvende base at skulle styre en guerilla-styrke, som forsøger at slå tilbage og prøve at generobre jorden. Dette vender op og ned på ens rolle i forhold til etteren, hvor det var ens rolle at holde øje med guerilla-angreb og slå ned på dem med hård hånd.

Det er intet gameplay i traileren, men rygterne vil sige, at der den 15. juni til E3 kommer til at være en egentlig gameplay-trailer, så mere info kan hentes der.

Af interessante features kan nævnes:

–       Nye classes, 5 i alt.

–       Større fokus på stealth.

–       Nye fjender.

–       Bedre understøttelse til mods, dvs. spillerskabt indhold integreret i selve spillet.

–       Omgivelserne bliver genereret vilkårligt, så man ikke kommer til at spille igennem den samme bane flere gange.

Spillet kommer til at være eksklusivt til PC på grund af det store modding-samfund, der findes der, men chancer findes altid for en port til konsollerne senere hen i forløbet. På nuværende punkt er det dog det eneste, de planlægger.

Spillet skulle udkomme til november i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.