Vi kan lige så godt indrømme det.

Her på Metronaut-redaktionen er vi kæmpe Star Wars-fans – bare se på vores maskot. Derfor glæder vi os naturligvis som små børn, til når der kommer en ny film, spil eller andet fra den højtelskede galakse langt, langt væk.

Men mængden af Star Wars-fans er enorm, og der findes en frodig underskov af kreative mennesker, der alle har et naturligt instinkt til at bruge lige deres specielle kompetencer til at udtrykke deres kærlighed til Star Wars. Mængden af fan-film, fan-litteratur, fan-illustrationer, fan-dit-og-dat er utrolig, men nogle gange dukker der alligevel noget op, som er så originalt og sjovt, at man lige må kigge nærmere på det.

Forleden faldt jeg over en lille bogserie, Star Wars Epic Yarns, fra to canadiske brødre, Jack og Holman Wang, hvor handlingen i hver af de tre originale Star Wars-film var blevet kogt ned og genskabt – i NÅLEFILT! Se filmen i toppen af siden her, og få indblik i det enorme arbejde med skabelsen af disse figurer. Hver figur tager et sted mellem 20 og 60 timer at lave.

Resultatet er utroligt fint og følsomt, og man får helt en lyst til at se hele filmene genskabt i animerede filt-sekvenser.

Bøgerne er netop udkommet, og Stjernekrigen, Imperiet Slår Igen og Jedi-ridderen Vender Tilbage kan købes for en slik på Amazon.

Star-Wars-Epic-Yarn---01 Star-Wars-Epic-Yarn---02 Star-Wars-Epic-Yarn---03 Star-Wars-Epic-Yarn---04 Star-Wars-Epic-Yarn---05 Star-Wars-Epic-Yarn---06

Teknikken med at lave figurer i filt er også noget, der er nået til Danmark. Sidste år gjorde Filtkongen, Henrik Dannevang, sig bemærket på tegneseriefestivallen Art-Bubble i Herning, da han viste sine tegneseriefigurer stukket i filt frem. Her er han i et tv-indslag på TV2 Øst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.