Legenden Christopher Lee døde kl. 8.30 i søndags på Chelsea & Westminister-hospitalet i London efter hjerteproblemer og åndedrætsbesvær. Han nåede at blive 93.

Der findes ikke en nørd i verden, der ikke kender navnet Christopher Lee. Han var Dracula, han var Count Dooku, han var Saruman, Sherlock Holmes, Døden, Lucifer  – han var heavy metal-sanger!

Christopher Lee blev født i London i 1922 og var aktiv i Anden Verdenskrig, hvor han bl.a. kæmpede i Vinterkrigen på finnernes side og efterfølgende var en del af en hemmelig britisk organisation, ’The Ministry og Ungentlemanly Warfare’, hvor han jagtede nazister.

En historie går på, at under optagelsen til Ringenes Herre beder Peter Jackson ham om at forestille sig, hvordan det lyder, når en mand bliver stukket i ryggen med en kniv – hvortil Christopher Lee tørt svarer, at det behøver han ikke ’forestille’ sig. Yikes!

Til næste år får filmen “The 11th” premiere, som foregår i Danmark, men handler om terrorangrebet på World Trade Center i 2001, hvor Lee skulle have spillet rollen som… Lars Ole Hansen. Filmens instruktør Xavier Nemo bekræfter over for Metronaut, at Lee aldrig nåede at indspille denne rolle, som ellers skulle have været indspillet til september. Xavier siger, at hele filmholdet er meget berørte over nyheden om Lees død. Ellers på rollelisten er navne som Uma Thurman, Lars Mikkelsen, Paprika Steen og Mikael Nyqvist.

Christopher Lee var desuden dansk gift. Han kone Birgit “Gitte” Kröncke (født 1935), tidligere fotomodel og kunstmaler, giftede sig med Lee i 1961, og de fik ét barn sammen.

Ifølge IMDB nåede Christopher Lee at medvirke i hele 280 film!!!

Ære være hans minde!

Hvilken film skal du se I DAG for at mindes Christopher Lee?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.