SUNDAYS giver omverdenen et gensyn med deres nye single “Drifter” inden albummet “Inner Coasts” bliver frigivet, allerede fra starten af singlen havde jeg en begejstring for den fine Rocket klang fra SUNDAYS, den “Rockede stil” klæder forsanger og sangskriver Magnus Jacobsens lyse vokal fint at bevæge sig ind i rent musikalsk, det får følsomheden helt frem i singlens tekster. 

“Drifter” er deres sidste single, før albummet “Inner Coasts” frigives, “Drifter” er en melankolsk, mørk, men også håbefuld kærlighedssang, med denne sang i stereoanlægget, bliver man lukket ind i en verden, med håb om nyopstået kærlighed, på et stadie hvor et andet mennesker drages og kalder på din kærlighed, og det dramatiske ugengældte følelseshav er svært at krydse, og det håbefulde blik for at krydse oceanet, kan ingen narres af.  

“Drifter” og deres nye album “Inner Coasts” er en mørk, men romantisk ballade, lagt i et flot harmonisk beat, med et hypnotisk drive. Sangen handler to kærlighedsdramaer, teksten tegner et billede af kærlighedslivet, som et ocean mellem to kyster: Den bedste beskrivelse er det tidlige stadie i forelskelsen, hvor man føler sig draget og kaldet på af et menneske, på den der næsten fundamentale måde.

“Drifter” giver også et sprit nyt indblik i det instrumentale beat på SUNDAYS nyeste udgivelse. Bandet bevæger sig fra den pop-orienterede klang fra det anmelderroste debutalbum “Wiaca” fra 2019 og nærmer sig en klang, der er mere i den rockede stilart, klangen er mere ligefrem og kantet end på debut albummet, men deres fokus på musikken fanger folket og deres fans med begejstring, med den melodiske skønhed som de frigiver via deres musik, en umiddelbarhed som kun kendetegner SUNDAYS. 

‘Drifter’ markerer også startskuddet til et helt nyt samarbejde med det tyske label K&F Records, Celebration Records udgiver stadig bandet herhjemme. ‘Drifter’ er en håbefuld kærlighedssang, med et lille pift af melankoli og mørke, nummeret er produceret i samarbejde med Asger Techau, der også sidder bag knapperne på det kommende album ‘Inner Coasts’. 

Min reaktion på deres nye single “Drifter” vidner også om, at SUNDAYS har et godt greb i den musikalske verden, SUNDAYS kan være stolte og jublende, da de har leveret et rigtig godt stykke arbejde.

‘Drifter’ udkom den 5. februar 2021 som single, ‘Inner Coasts’ udkommer både digitalt og på vinyl  26. marts 2021 – begge via Celebration Records

Fotos: Dennis Morton

Leave a Reply

Your email address will not be published.