Dirty Old Town‘s primus motor er 33-årige Morten Christensen, der har skrevet samtlige otte sange på Beauty and truth, som er andet album-udspil fra den beskidte gamle by.

Der lægges rigtigt vellykket fra land med nummeret “Deep dark and endlessly“, med stilsikker americana med blødende slideguitar og eftertænksom og dybsindig vokal. Tempoet er skruet helt i bund, og sangen går glimrende i spænd med en kop mocca, mens man glor ud på det tiltagende mørke og bladene, der rasler af træerne udenfor.

Den form for opløftende melankoli finder man også i næste nummer, “She let her heart hang free“, hvor sanger/sangskriver Jørck synger med på flotteste vis. Det er stemningsfuldt og fængende, og de to numre er utvivlsomt højdepunkterne på pladen.

Herefter er det, som om tristessen og melankolien bliver lidt for ensformig og mudret. Det er, som om det altoverskyggende tema; den svære kærlighed (surprise!) kombineret med den eftertænksomme stil og det rolige tempo hele vejen igennem, bliver for tungt til at være interessant fra ende til anden.

En enkelt undtagelse er “In a park in Paris“, hvor Christensens vokal først og fremmest ledsages af klaver. Det er nærværende, smukt og medrivende på sin egen stilfærdige måde.

Alligevel sidder jeg tilbage med følelsen af, at albummet som helhed ville fremstå meget mere vellykket, hvis Christensen havde rystet posen mindst et par gange undervejs.

Med andre ord ville et par folk-/country-rockende numre med forvrænget guitar undervejs have pyntet gevaldigt. Så ville man også undgå at drukne i den melankolske sump, som i sine bedste stunder virker opløftende, men i mindre gode perioder bliver for omklamrende og lige lovlig sløv i sit udtryk.

3af3

Leave a Reply

Your email address will not be published.