4. september kommer den nye Iron Maiden-plade, The Book of Souls, som er den første rigtige Iron Maiden-plade i fem år siden The Final Frontier.

Første single fra den nye plade Speed of Light glæder en gammel heavydreng som undertegnede. Men det, der virkelig har gjort mig spændt på det nye album, er den positive presse, som pladen allerede har fået.

Powerslave fra 1984

Powerslave fra 1984

Det er over 30 år siden, at jeg hørte Iron Maiden for første gang. En af drengene fra klassen havde en storebror, som havde Powerslave-pladen fra 1984. Pladen slog fuldstændig benene væk under mig. Men det, der virkelig fangede den 11-årige undertegnedes interesse, var coveret. Som simpelthen var både sejt og flot på én gang.

Jeg fandt senere ud af, at deres covers var rige på detaljer og henvisninger til gamle Iron Maiden-plader. Coveret til Somewhere in Time er en ren guldgrube af detaljer både med deres egne plader og science fiction-forfattere. De gjorde også det geniale, at de opfandt figuren Eddie, som har været på mange eventyr på deres covers igennem tiden. Eddies seneste eventyr kan ses i videoen til Speed of Light.

Hovedparten af teksterne er skrevet af bassist Steve Harris – sanger Bruce Dickinson har dog også skrevet en del. Steve Harris’ tekster er fulde af historiske, mytologiske referencer og referencer fra litteraturen. En af de sange er The Trooper, der handler om slaget ved Balaclava i 1854 og Krim-krigen 1854-1855. Her er et lille teksteksempel:
”The horse he sweats with fear we break to run
The mighty roar of the Russian guns”

Bruce Dickinson har været sanger i hovedparten af årene med Iron Maiden, hvor jeg har været fan af bandet. Bruce er lidt en altmuligmand; han er pilot, han har haft sit eget radioshow, og ikke mindst har han været fægter på højt niveau. I slut 1990’erne var Bruce Dickinson ude af bandet, da han ville lave nogle soloting, og fra 1994-1999 hed sangeren Blaze Bayley.

Here'sssss Eddie!

Here’sssss Eddie!

Blaze var jeg godt nok ikke fan af. Så i denne periode hørte jeg ikke Iron Maiden.

Iron Maiden bliver skudt i skoene, at de ikke forandrer sig. Men hvorfor skulle de da gøre det? De har fundet en formular, som virker, samt de har en fanbase, som er meget loyale over for dem. Rockmusik har det svært i dette årtusinde, da det næsten er barberet helt væk fra radioen.

Håber, Iron Maiden holder ved.

Leave a Reply

Your email address will not be published.