Den alternative popmusik trives i storhed på den danske musikscene og nu kommer der friske toner, beats og vokal til den alternative pop genre, en Trio bestående af Maria Jagd på Violin, Sebastian Vinther Olsen på øvrige instrumenter og på produktionen og Loa Esaias som vokalist, Sebastian har været med til at videre bygge et musikalsk slægtskab, som Maria og Loa grundlagde, da de studerede på Rytmisk Musikkonservatorium. 

Man kan roligt tale om at dette er et meget vellykket musikprojekt, det kan godt betale sig at være eksperimenterende når det kommer til musik, da dette har givet pote, den dansk/svenske trio Loa & Koan overrasker positivt med deres debutsingle “J.P and the end of the world”. De to versioner af samme nummer “Verdens Ende” og “Verdens Ende radio Edit” giver et helt fantastisk indblik i hvor forskellige to af samme kan blive rent instrumentalt, Loa & Koan debuterer med stil.  

De giver også en meget unik oplevelse, når keyboardet sender lydene fra de nøje udvalgte tangenter, kombineret med et beat, som langsomt bevæger sig fremad, den lille fine violins stryg, fuldender nummeret sammen med Loas absolut udtryksfulde vokal, det hele i én sammenhæng åbner helt nye døre, til en helt ny verden.  

Jeg anbefaler at lytte til Loa & Koans – “Verdens Ende”. Du vil se med en helt anden vinkel på musikkens verden, nummeret er en sand fornøjelse i og med at få udvidet sin musikalske horisont, de giver en følelse af tidsrejse ude i det store univers. 

Bandets unikke, bredspektret og alternative instrumentalitet og vokalisering, giver et karakteristisk møde mellem lo-fi og pop, det giver mig også en genspejling af andre musikere og bands, som i mine ører, minder om, her i blandt Jad Fair, Half Japanese, The Byrds og Billie Ellish.  

Deres debutsingle “J.P and the end of the world” er en fantastisk forsmag på en fin musikkarriere til Loa & Koan, og jeg vil personligt glæde mig til mere fra trioen i fremtiden. 

Lyt til singlen her

‘J.P. and the End of the World’ udkom 19. februar 2021 på Celebration Records

Leave a Reply

Your email address will not be published.