The Book of Souls er det 16. studiealbum fra Iron Maiden. Det er det første studiealbum siden The Final Frontier fra 2010.

The Book of Souls er et dobbeltalbum med 11 sange. Normalt er det Steve Harris og Bruce Dickinson, som skriver tekst og musik til bandet. På Book of Souls har hele bandet bidraget med idéer. Hvilket har gjort, det er endt med at blive et album af denne størrelse.

Udgivelse af et dobbeltalbum er modigt i en tid, hvor de fleste kunstnere fokuserer på enkelte tracks, og de bruger mindre energi på et helt album. En anden ting, som gør dette modigt, er, at Iron Maiden er heavy metal-legender – de kunne leve højt på deres status. Men de vælger i stedet at udgive deres længste album siden debutten i 1980.

iron_maiden_logo_by_croatian_crusader-d5x1dqa

Coveret er designet af Mark Wilkinson, som har arbejdet med bandet før. Han har ladet sig inspirere af Maya-kulturen i sit design. Inspirationen kan især ses i den måde, titlen på albummet er skrevet.

De enkelte sange på albummet er lange – korteste nummer er omkring 5 minutter som første single Speed of Light. Det længste nummer Empire of the Clouds er over 18 minutter langt. Titlen på albummet er blevet inspireret af Maya-kulturen, hvor man tror de på, at sjælen lever videre efter døden. Dette passer godt med temaet på pladen, da sangene fokuserer på sjælens vandring og moral.

I denne artikel fortæller Steve Harris og Bruce Dickinson lidt om, hvordan albummet blev til.

IMMusikalsk er pladen klassisk Iron Maiden, selvom der er flere musikalske elementer såsom keyboards og prog rock-elementer på den første sang If Eternity Should Fail. Finale-nummeret Empire of the Clouds har også fået klaver og strygere tilsat. Pladen skal have et par gennemlytninger, før den sidder der pga. længden, men så sidder man også med en plade, som er blandt de bedste i Iron Maidens lange karriere.

Singlen Speed of Light har potentiale til at blive pladens single hit, da det er klassisk Iron Maiden sound, og den har ”synge med”-potentiale. Iron Maiden har en stor fanbase, som nok skal sørge for, dette album bliver et hit. Mit favoritnummer på pladen er den første sang If Eternity Should Fail, hvor Iron Maiden viser, hvor gode musikere de er.

Jeg synes ikke, der er overflødige sange på dette dobbeltalbum. Men jeg er fan af Iron Maiden, så jeg er nok forudindtaget. Dette album vil ikke trække nye fans til. Hvis du ikke kender til Iron Maiden, så skal du ikke starte her, men i stedet hive fat i The Number of the Beast fra 1982. Den vil give dig en ide om, hvad Iron Maiden er for en størrelse.

Sidste sang, som er det over 18 minutter lange værk Empire of the Clouds, er en smuk afslutning på dette dobbeltalbum – den skal bare nydes. Her er vi helt oppe på den store metalklinge. Det er et nummer, som jeg håber at komme til at høre live på et tidspunkt.

SAN BERNANDINO, CA - AUGUST 20: Guitarists Adrian Smith, Dave Murray and lead singer Bruce Dickinson of Iron Maiden performs at Ozzfest 2005 at the Hyundai Pavilion on August 20, 2005 in San Bernandino, California. (Photo by Karl Walter/Getty Images)

Photo by Karl Walter/Getty Images

Alt i alt er dette et fantastisk album, og jeg som Iron Maiden fan er meget tilfreds. Dette er et band, der viser, de stadigvæk har bid i de gamle knogler og gerne vil udfordre dem selv. 92 minutter er meget musik, så pladen skal have et par gennemlytninger for at sidde der.

Jeg er helt oppe at ringe.

6af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.