Det er kun to år siden gutterne fra Gnags sidst udgav nyt materiale. Nu er de så allerede på banen igen med albummet Robot´n´roll.

På Robot’n’roll er alt er ved det gamle. Der er intet nyt under solen og er klassisk Gnags uden de helt nye toner. Åbningsnummeret ’Når robotterne kommer’ blander rock og funk i et sync-pop univers som ikke helt fungerer, imens A.G gentagne gange udbryder: “Så må vi klare os på charmen”.

Og udover charmen er der bestemt også mange gode og muntre melodier, som man bliver glad i låget af, herunder numrene Guldkaret og Sand i mine lommer, som da er svære at sidde stille til.

Frontmanden Peter A.G. og de andre fra Gnags, som blev dannet i det jyske helt tilbage i 1966 kører fuld på med charme og højt humør på det nye album – ligesom vi kender dem.

Der er få smukke sange i blandt herunder den stærkt melodiske Dagen var fuld af forventning, som er et af albummets absolut bedste numre med en eminent guitar solo af Per Chr. Frost, som er vendt tilbage til bandet efter mange års pause.

Alt i alt virker albummet nu meget uinspireret, og man savner lidt fornyelse fra Gnags-drengene udover den velkendte reggaerock. Men har man brug for det gode gamle Gnags og et hurtig glædes-fix er Robot n’ roll et sikkert valg, men så heller ikke meget mere end det.

Jeg anbefaler:
Guldkaret
Sand i mine lommer
Dagen var fuld af forventning

2019. Sony Music. Gnags: Robot ‘n’ roll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.