Hele 10 lange år skulle der gå før de tyske metalmestre igen var klar med et nyt hårdtslående album.

Det nyeste album har fået titlen Untitled og er til dato et af de bedste album fra Rammstein.

Albummet lægger hårdt ud med sangen Deutschland og efterfølgende den kontante Radio. Rammstein er kendte for deres destruktive og mørke tekstunivers med markante guitarriffs og iørefaldende omkvæd. Og ikke mindst deres karismatiske frontmand Till Lindemann.

Der er ingen tvivl om forsanger Lindemanns betydning for bandet, hvilket også kommer til udtryk med hans særlige fraseringer og emotionelle dybde i hans vokalpræstation på dette album. Ingen Lindemann – ingen Rammstein.

Rammstein leverer en lang række sange med et højt musikalsk niveau og der er nok af højdepunkter at tage fat på.

De formår at kombinere det tunge metalunivers med en følsomhed, som er unik og Rammstein er derfor i en liga for sig selv.

Det er en smuk forening af poesi og dystre skæbner omkranset i et militant og destruktivt musikalsk udtryk. Svageste nummer på pladen er uden tvivl Diamant, der er mere et balladenummer, som ikke rigtig kan forenes med resten af pladens dystre energieksplosion.

Det er provokerende, det er destruktivt og det først fremmest Rammstein, når det er allerbedst. Det tyske metalkraftværk kører stadigvæk på fulde drøn, og de har på ingen måde mistet hverken pusten eller den musikalske magi.

Jeg anbefaler:
Deutschland
Radio
Sex

Rammstein: Untitled. 2019. Universal Music

Leave a Reply

Your email address will not be published.