Der sker nogle gange det lykkelige, når man surfer målløst rundt på nettet, at man får udvidet sin horisont.

For et par måneder siden faldt jeg, via et link på Facebook, over en for mig ukendt dansk musikgruppe. Strangers on a Train hedder de og bortset fra, der vist er en filmder hedder det samme, var der ingen klokker, der ringede.

Linket førte til deres Soundcloud-side, og her fandt jeg et par demonumre – og så var jeg ellers solgt!

Min musiksmag blev formet i de tidlige 90’ere (Jeg ♥ Alice in Chains, Nirvana, Perl Jam m.v.), og det er stadig dén slags musik, jeg sværger til, hvis jeg skal lade stuen fylde med musik. Men hos Strangers on a Train er vi i en helt anden verden – en verden i et andet univers i en mystisk paralleldimension.

Strangers On A Train The Doghouse SuiteGruppen betegner selv deres genre som ”folk/rock/cabaret” – et begreb, jeg knap kan vikle min hjerne omkring. Men det lyder fedt … så fedt. De fem drenge Mikael, Frederik, Ask, Jens og Sune spiller på akustiske instrumenter som guitar, kontrabas, harmonika, trommer – og sikkert en masse små spøjse ting, som jeg ingen forstand har på. Og forsangeren Frederik står for den mest hæsblæste whiskygurglende vokal, jeg længe har langt øre til.

Prøv at høre de nærmest hypnotiske “Rusty Trombone” og “Autumn of the World“.

Efter besøget på Soundcloud gik jeg på Spotify for at finde dem, men de var der ikke. Det viste sig, at de ikke engang har udgivet en CD … endnu! Men det er de ved. Og dertil har de brug for din hjælp.

Ganske i tråd med tidsånden er de hoppet på crowdfunding-bølgen og har oprettet en kampagne hos danske Booomerang, hvor de forsøger at indsamle 15.000 kr. til de sidste detaljer på udgivelsen The Doghouse Suite, som kommer som download, CD og på retromoderigtig vinyl.

Kampagnen slutter lørdag d. 2. maj – dét er der kun få dage til, og de har pt. kun fået indsamlet ca. 1/3 af beløbet.

Tjek dem ud. Hvis du kan li’, hvad du hører, så overvej at støtte op. Det gjorde jeg for to måneder siden!

… har du set Youtube-klippet i toppen af siden?

Hvad mener du?

Har du nogensinde støttet en crowdfunding-kampagne?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.