Det nye kapitel i Stjernekrigssagaen ligger stadig mere end to måneder ude i fremtiden, men merchandicen har været i handlen et par uger nu.

Der skal ikke mere end et hurtigt smut i Toys’r’Us til for at opdage, at der er en ny Star Wars-film på vej. Alle mulige forskellige legetøjsproducenter – med LEGO i front – har købt sig ind i franchisen og har hver deres bud på, hvad nørderne skal bruge deres penge på.

Amerikanske Funko har i flere år udsendt den ene bølge efter den anden af Star Wars-figurer i deres specielle vinyl-bobbleheads – altså dem, hvor hovedet er større end kroppen og fastsat med en fjeder, så det hopper og danser ved den mindste rystelse. Jeg har haft en Boba Fett-bobblehead til at stå på mit skrivebord et par år nu.

FINN-pop

Finn

Og han har nu fået selskab.

Funko har en speciel og meget populær linje af bobbleheads, de kalder POP! (med udråbstegn!). POP!-figurerne er anderledes fra de almindelige figurer, ved at de er en smule mindre, udstyret med “kasse-agtige” ansigter, har store sorte knap-øjne og ingen mund.

Og de er helt vildt og urimeligt fede!!!

Jeg har haft mulighed for at lege lidt (ja, lege!!!) med tre af figurerne fra den nye Stjernekrigsfilm. Det er de to hovedpersoner Finn og Rey – og en af de nye stormtroppers “First Order Flametrooper“.

Finn – ham, vi alle lærte at kende som “den sorte stormtrop” – fås i hans sandfarvede jakke og mørkegrå bukser, mens han holder en blaster i den højre hånd.

Rey – hende Natalie Portman-klonen (som sikkert også er relateret) – kommer i hendes sand-outfit med en fiks lille taske på numsen og stav i den ene hånd. I trailerne har jeg ikke lagt mærke til, at hendes hår er opsat i tre bundter (jeg er ikke frisure-ekspert, men det er så’n lidt hestehale-agtigt) i nakken. Det ser ret fedt ud på figuren.

Daisy Ridley som Rey i POP!-versionen.

Daisy Ridley som Rey i POP!-versionen.

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi Flammetroppen. Og wow… her er der virkelig kælet for detaljerne. Hans hjelm har samme kasseform som Finn og Rey, men uden knap-øjne, og er egentlig mere bare en gengivelse af den rigtige hjelm. Selve dragten ligner til forveksling den originale stormtrop, men han er udstyret med et gevær, der er tilsluttet et par flasker på hans ryg – jeg kan selvfølgelig kun gå ud fra, det er en flammekaster. FLAMMEKASTER blev der sagt!

FLAMMETROPPER!!!

FLAMMETROPPER!!!

POP!-figurerne adskiller sig også fra Funkos andre bobbleheads, ved at de kan aftages den fod, de står på, så man ikke nødvendigvis behøver se på den store sorte runde skive – hvilket godt kan virke lidt bombastisk for de små figurer. Derved er de også nemmere at lege med! 🙂

Apropos så gav jeg Flammetroppen til min søn på fem år, og efter 15 sekunder havde han vredet hovedet så meget, at han kiggede bagud. Jeg brugte 4-5 minutter på at prøve at vride hovedet kontra, så det kom tilbage på plads igen, men det lykkedes ikke. Lidt senere gik det op for mig, at man selvfølgelig bare kan dreje hovedet endnu mere samme vej, så kommer den hele vejen rundt. Bare lige en heads-up til eventuelle forældre, så de ikke går i panik.

Funko har en lang, lang række figurer i mange forskellige serier, lige fra Stjernekrigen (tydeligvis) til DC, Marvel og Disney og forskellige TV-serier som Game of Thrones, Dr. Who, The Walking Dead og Transformers. Man kan følge, hvilke figurer der er tilgængelige i Skandinavien HER.

Jeg er head-over-heels forelsket i POP!-figurerne og kan slet ikke vente med at se, hvilke andre de sender på gaden.

5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.