RIG 500E. Selvom det ikke umiddelbart fremgår af headsettets navn, er her tale om et Plantronics headset. Som nogle måske ved, er det normalt ikke helt dårligt. Vi satte os for at teste deres E-sports model

Amerikanske Plantronics er en gammel spiller på markedet. De har været her siden 1961, og da jeg startede med at game tilbage i starten af årtusindeskiftet lød moralen: ”Køb enten Sennheiser eller Plantronics, hvis du vil have et godt headset.” Siden da, er der kommer langt flere spillere på banen, men Plantronics fortsætter med at levere en god kvalitet, her med deres RIG 500E model.

Første indtryk af headsettet var positivt. Det er udformet i solid plastik, der medfølger to forskellige tilslutningsmuligheder, usb og jackstik, alt efter om du skal bruge det til PS4 eller PC. Mikrofonen kan justeres op og ned, eller skubbes helt op for at mute, når du ikke skal bruge den, hvis du da ikke vælger at hive den helt af.

Der medfølger hele to sæt hørebøffer, et med ventilation, og et der er lyd-dæmpende. Bøjlen justeres automatisk til dit hoved, og i det hele taget var ibrugtagning nem. Jeg klikkede bøfferne fast i en af de tre indstillingsmuligheder, og satte mikrofonen på, ligeledes med et enkelt klik. Ledningen blev sat i, og et klistermærke på ledningen gav mig det direkte link til produktets driver.

RIG 500E

De ventilerede hørebøffer forblev komfortable, selv efter en længerevarende spilsession på ti timer og derover. Det er ganske imponerende, de fleste konkurrerende mærker såsom Sennheiser (som jeg ellers normalt sværger til), kan efter så lang tid begynde at irritere en anelse.

Til gengæld var jeg skuffet over de lyddæmpende hørebøffer. Ja de dæmper lyden en smule, men sidder du i støjfyldte omgivelser, er det måske ikke dette headset du skal investere i. En grinende ægtefælle, der havde det lidt for sjovt med gutterne på Discord, var hvertfald nok til at irritere min spiloplevelse.

Vægten er på 200 gram, hvilket er absolut acceptabelt i forhold til sammenlignelige mærker.

Lyden er fortrinlig, åben, med en god detaljeret og dyb bas, og klarer både diskant og surroundeffekt (virtual 7.1 surround) bedre end forventet. Selvom der er tale om et gamer headset, så kom mine favoritsange så absolut til deres ret. Lyden er klar og ren, med en god klang. Da jeg testede headsettet i Arma 3, kom surroundsounden for alvor på prøve, og bestod med glans. Eller rettere; hvis jeg døde, var det hvertfald ikke headsettets skyld.

RIG 500E

Desværre mangler der en volumenkontrol på headsettet, for mig var det dog nemt klaret, med en volumenknap på keyboardet, men det vil muligvis irritere nogle.

Læg dertil de kommentarer jeg fik via Discord omkring en positiv kvalitets-ændring af min stemme i mikrofonen, og jeg ender med at være ganske godt tilfreds.

Gaming headsettet er i detailhandlen for omkring en tusse, og til den pris kunne man også få et fornuftigt Sennheiser. Jeg vil dog vove den påstand at man får det samme, om ikke mere for pengene hos Plantronics.

Min vurdering ligger -meget- tæt på seks ud af seks mulige stjerner. Dog trækker den manglende lydisolering i hørebøfferne en anelse ned, hvorfor vi ender på et flot fem-tal.

5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.