Roccat Talk Isku FX Multicolor Gaming Keyboard…?

Ja, det er et langt navn. Men det er umagen værd at udtale det, næste gang du leder efter et nyt keyboard.

Bevares, jeres undertegnede indrømmer blankt, at hun har siddet stædigt fast på sit gamle Logitech G11-keyboard i flere år, vanens magt er trods alt stor.

Men da jeg fik muligheden for at teste dette ROCCAT-keyboard, blev jeg altså alligevel overtalt. Ud med det gamle, ind med det nye. Som en rigtig nørd stoler jeg ikke på brugervejledninger og installerede derfor keyboardet som plug and play i første omgang. Det virkede.

Mit første indtryk var designet. Ingen løs håndledsstøtte, overskueligt og gennemtænkt placering af knapper, herunder de geniale tommelfinger-knapper forneden. Håndledsstøtten er behagelig, og med skridsikkert underlag står keyboardet fast.

thumb_830x490_gallery-isku-fx-picture02-v1

Selve layoutet er helt i top – jeg testede en hvid version, som sammen med de 6 forskellige farver, der lyser op i bogstavsknapperne, giver et fedt visuelt udtryk.

Jeg nåede lige at sidde og hidse mig en smule op over, at lysene pulserede og forsvandt. Det virker for mig som en ganske uforståelig effekt. Jeg fik dog fat i driveren og installeret keyboardet rigtigt, hvorefter jeg nemt kunne slå effekten helt til eller helt fra.

Der er en del funktioner, hvor du kan sætte dit keyboard op til de forskellige profiler med forskellige farver, således at det er nemt at huske, hvilken profil der er hvad for et spil. Generelt er jeg lidt vild med mulighederne i deres menu, som man får adgang til på skærmen, når man har installeret driveren. Herinde kan man justere belysningen, bygge profilerne op, lave macroer med videre. Så ja, du kan spille med plug and play, men du skal altså lige hente driveren fra deres hjemmeside for at få den fulde effekt af keyboardet.

Til venstre er der 5 memory-taster – altså programmerbare genveje. Derudover brillerer Roccat med op til 180+ macro-taster fordelt på fem profiler via deres Easy Shift system, som er en videreudvikling af caps lock-knappen, hvor man nemt og hurtigt kan genbruge bogstavtasterne til macros.

Endvidere kan mus, headset og keyboard tale sammen på kryds og tværs med Roccat via deres Talk system, som gør, at du f.eks. kan bruge din mus til at aktivere macroer på både mus og keyboard eller omvendt.

Er der intet negativt ved dette keyboard? Jo. En lille bitte detalje, jeg fandt, var lysstyrken på det blå LED-lys, der indikerer, hvilken profil man er på. I et mørkt rum lyser det for kraftigt til min smag. Det kan, så vidt jeg kan se, ikke justeres, i modsætning til lysstyrken på QWERTY med videre.

Ellers er dette keyboard gennemtænkt og lever med 1000 Hz polling rate og anti-ghosting også op til de mere krævende spillere.

Prisen er også behagelig – keyboardet fås lige nu fra ca. 700 kr. og opefter, hvilket ikke er galt, når man sammenligner med f.eks. Razor.

Mit gamle Logitech går på pension, jeg er solgt.

5af6

Specifikationer:

  • Oplyst keyboard med 123 taster
  • Anti-ghosting
  • 3 programmerbare tommelfinger-taster
  • 5 programmerbare macro-taster
  • 20 andre programmerbare taster
  • 5 profiler
  • 1000 Hz polling rate
  • 1 ms response time

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.