Hvis du bruger en betydelig del af din dag foran skærmen som gamer og pløkker til højre og venstre, skal du dælme også have et ordentligt headset på hovedet. Her kommer ROCCAT ind i billedet med deres nye og yderst fremragende Khan AIMO til under 1000 kr.

Vi har før anmeldt headset fra ROCCAT her på Metronaut, men sjældent er vi blevet så imponeret over de grundlæggende specs for hardwaret. Khan AIMO er intet mindre end et headset med eget integreret hi-fi-lydkort og imponerende virtuelt 7.1 surround sound.

Headsettet er direkte bygget til at tilfredsstille det kræsne gamer, der har brug for den bedste lyd når vedkommende er dybt fokuseret i spil.

Det virtuelle 7.1 surround sound fungere perfekt, når man lister rundt i FPS-spil, og pludselig skal høre om lyden kommer forfra eller bagfra. Dette er altafgørende når det er de tynde marginaler og kvarte splitsekunder, der afgøre forskellen for sejer og fiasko.

På headsettet er der en lille tænd/sluk-knap til surround sound-funktionen. Det betyder, at hvis du spiller et spil der ikke understøtter surround, eller du bare gerne vil bruge headsettet til at høre musik, kan du nemt skifte mellem dette. Hvis du hører musik mens sourround er sat til, kan det give et let genklang i lyden.

Lyden leveres af et par 50-mm drivere med tunge og robuste membraner, der skaber en klarhed og præcision i lyden, sjælden set i et headset til under 1000 kr. Det indbygget lydkort er 24-bit i 96 KHz, DAC, har stort set ingen lydforvrængninger, som denne anmelder har lagt mærke til. Når man har headsettet på, forsvinder omverdenen, og du kan bruge det i selv de mest støjende omgivelser.

Khan AIMO er samtidigt robust bygget med skydere af rustfrie stål og ørepuder der dækker hele øret af viskoelastik-skum, der gør at headsettet føles som kvalitet fra øverste hylde. Og så kan man have det på i flere timer af gangen, uden det bliver ubehageligt – bl.a. fordi de brugte kvalitetskomponenter holder vægten nede på kun 275 gram. Komforten er virkelig i højsædet.

Hvis du er til bling-bling og gejl, er der ligeledes noget at komme efter. Headsettet er udstyret med fire LED-lys, som du selv kan indstille i over 16 millioner farver – så mon ikke din yndling er imellem dem? AIMO, der ifølge Roccat selv er det mest avancerede lysstyringssystem i verden, reagere organisk på hvordan du spiller. Altså, lyset skifter alt efter dine egenskaber i spillet. Det er en sjov gimmick, som du selvsagt ikke selv får meget ud af (da du jo ikke selv kan se det) – men det giver en coolfactor, når du spiller fysisk sammen med andre.

Og dét kan vi jo også godt li.

Der er selvfølgelig også mikrofon indbygget i Khan AIMO fra ROCCAT. Det fungere således, at hvis du klappe mikrofonen op, slukker den automatisk – og når den er nede, er den tændt. Dét er virkelig en fin og brugbar funktion, der gør, at hvis du pludselig skal snakke med nogen IRL, og ikke gider dine online holdkammerater skal lytte med, er det bare lige at svippe mikrofonen op. Og så er der privatliv. Perfekt.

Khan AIMO headsettet fra ROCCAT får hermed Metronauts varmeste anbefalinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.