Speedlinks DECUS gaming mouse og PARTHICA core gaming keyboard udfordrer den casual-gamer og giver, måske for meget, smæk for skillingen.

Jeg har altid anset mig selv som værende en casual-gamer. Selvfølgelig kan jeg være oppe til klokken syv, med årene pumpet fuld af koffein og sukker, mens jeg skriger af personen, der ikke kan heale ordentligt, hvoraf min karakter måtte lade livet. Men denne type gaming hører sig til sjældenhederne. Normalt spiller jeg et-to computerspil om året, og jeg har også konsumeret skadelige mængder World of Warcraft i min tid, som jeg har haft et on-and-off forhold til de sidste 10 år.

I alt den tid jeg har spillet, har min status som casual gamer betydet, at jeg bekymrer mig ikke særligt meget om mit udstyr, altså før det går i stykker. Derfor overraskede det mig også, hvor anderledes det var var, at få noget kvalitet mellem fingrene, når man sænker sig ned bag skærmen.

casual-gamer

DECUS gaming mouse fra Speedlink vejledende pris 249 ,-

Her skal anderledes forstås både positivt og negativt. Jeg kan sagtens se, hvordan en mere erfaren gamer vil elske dette udstyr, dog er jeg ikke selv så vild med det. Det er simpelthen for avanceret. Med tastaturet og musen fulgte installationscd’er, så man selv kunne gå ind og finjustere de forskellige knappers funktioner, følsomhed og sågar indstille fem forskellige indstillingsmenuer, som man kan skifte imellem, når man skifter mellem spil.

Alt dette er over min fatteevne, dog fandt jeg ud af at slå den pulserende lysfunktion fra, som jeg fandt rimelig distraherende.

Med min baggrund som gamer er jeg mere fokuseret på brugervenlighed, altså, hvordan fungerer tastaturet og musen til netop min spillestil. Hertil vil jeg sige én ting: musen ligger godt i hånden og knapperne er ikke fintfølende. Før har jeg siddet med mus, hvor en let berøring hurtigt er for voldsomt, og jeg er glad for en mus, som ikke er alt for følsom på den front. Når det så er sagt, så er følsomheden svær at justere til mit temperament, og selv på den lavest mulige setting flyver min cursor over skærmen i et tempo jeg ikke kan overskue.

casual-gamer

PARTHICA core gaming keyboard fra Speedlink vejledende pris 299 ,-

Det har ikke lykkedes mig indtil videre at finde et tastatur som jeg har været glad ved, og heller ikke her kan jeg stilles tilfreds. Tasterne er trænge og sidder meget tæt sammen, hvilket jeg finder besværligt. Tit kommer jeg til at trykke forkert med mine store pølsefingre, og det virker ikke naturligt eller intuitivt.

Nu er jeg en casual-gamer, og skal ikke lyde som en sur gammel mand, der ikke kan finde ud af at game, også selvom det nok er hvad jeg i sidste ende er. Jeg kan godt se værdien i en superfølsom mus, og et tastatur, hvor tasterne sidder tæt. Og jeg kan endda se, hvordan fem programmerbare menuer kan optimere spiloplevelsen for den mere krævende og alsidige gamer, og for den afslappede gamer, som mig selv, er det alligevel rart at sidde med kvalitet mellem fingrene.

I sidste ende er det måske bare lidt overdrevet udstyr til en gamer som mig. Som at bore et hul i en væg med et trykluftbor. Men jeg kan mærke at de mørke vinteraftner skal bruges forskanset foran computeren. For med så lækkert udstyr er det synd ikke at game, og det giver mig lyst til at forbedre mit spil, så jeg kan udnytte de egenskaber der følger med bedre.

3af3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.