Ah, streamingtjenester – den digitale luksus. Den største frihed og den værste tidsrøver; man kan endda gå så vidt, at kalde det for det moderne menneskes digitale fængsel.

Aldrig nogensinde før, har vi haft så stor kontrol over vores valg af underholdning. Blockbuster dagene er slut, hvor du gik ned til din daglige butik og lejede 3 videofilm får 100 kr. Slut er dagene hvor tekst-tv var din tilrettelægger til weekendens fjernsynsunderholdning og slut er dagene hvor den ulidelige reklamepause bremsede for den eklatante spænding, som filmens forløb havde fanget dig i.

Jeg mindes selv de dage, hvor jeg sad sammen med min farmor, og løste Se & Hør’s Find Fem Fejl med tegninger tegnet af Anni Lippert, og dannede mig et overblik over fredag, lørdag og søndagsfilm på datidens store filmkanaler. Ved hjælp af dagbladets TV-guide og de kortfattede beskrivelser af filmene, så jeg nogle af de største klassikere, som dannede rammen for min forkærlighed for det filmiske univers; heriblandt Beetlejuice, Frankenstein Junior, Aliens, Shawshank Redemption og mange mange flere, på tværs af genre og nationalitet.

I dag har jeg den luksus, at have et godt arsenal af betalte streamingtjenester, hvor jeg frit kan vælge hvilken film eller serie jeg har lyst til at se. Den ene dag er jeg måske i humør til en god gyserfilm, og den næste kan jeg være fristet til en solid komedie. Mulighederne er uendelige i dag, og de mange forskellige udbydere, kan gøre det svært at vælge hvilken streamingtjeneste der er den rette for dig. Af den grund har jeg samlet min personlige top 10 over de bedste streamingtjenester i Danmark, baseret på indhold, kvalitet og pris. Det skal dog påpeges at filmsmag selvfølgelig er en subjektiv holding, og rangeringen af ens egen vurdering vil selvfølgelig variere fra person til person. Jeg prøver blot at give dig en god beskrivelse af de forskellige muligheder, og forhåbentlig et godt vidensgrundlag til din beslutning om hvorvidt, den pågældende streamingtjeneste er noget for dig.

Og lad os så starte fra en ende af:

#10 – Filmstriben

Filmstriben er DBC’s (Dansk Biblioteks Center) bud på en alternativ streamingtjeneste. Her har du ikke det store udvalg af de nyeste Blockbustere, ej heller den nyeste og samfundstrendy serie, som er på alles læber. Udvalget er forholdsvis småt sammenlignet med de andre store aktører; tilgengæld får du et solidt udvalg af smalle kvalitetsfilm fra hele Europa, med et par store amerikanske produktioner indimellem. Som Filmstriben selv beskriver på deres hjemmesiden, skal tjenesten ikke ses som en direkte konkurrent til de store mastodonter, men derimod som et supplement, hvor du kan blive eksponeret for film der giver stof til eftertanke, og udfordre dit sind.

Tjenesten er gratis og fungerer ligesom når du låner bøger på biblioteket. Du kan benytte tjenesten så længe du er registreret med en bruger på dit lokale bibliotek.

Filmstriben er for dig, hvis du værdsætter det non-kommercielle cinema, hvor kunsten vejer mere en filmens indtjening, og oplysende dokumentarer, hvor du med garanti kan bliver klogere på verdenskulturen og på dig selv.

Fordele:

 • Byder på et solidt udvalg af alternative film
 • Tjenesten er gratis

Ulemper:

 • Smalt udvalg af film

Pris – 0 kr.


#9 – Dansk Filmskat

Dansk Filmskat er Nordisk Film skattekammer, serveret på en moderene ydelse. I denne streamingtjeneste kan du nemlig gense alle de store danske klassikere. Som navnet selv ligger op til, er det de danske filmskatte som kan ses på denne tjeneste; her kan du se de gode gamle Olsen Banden film, de gakkede film med Danmarks største komediekonge, Dirch Passer, det utopiske landskabsparadis i Morten Korch filmene og meget mere.

Filmtjenesten er for dig som simpelthen ikke kan få nok af gamle danske film og mangler en portal hvor det hele er samlet.

Ulempen ved denne udbyder er dog, at årtiet for filmene stopper ved 90’erne, hvilket er en skam, da dansk film, har budt på mange store succesfilm efterfølgende. En yderligere tilføjelse til tjenesten kunne være at anskaffe sig film fra udlandet, hvor Danmark på den ene aller anden måde har haft en direkte indflydelse på filmens tilblivelse og succes, og derved oplyse brugerne om Danmarks indflydelse på udenlandske film.

For 49 kr om måneden kan du få adgang til dansk filmhistories store skattekammer

Fordele

 • Stort udvalg af gamle danske film.
 • Nem navigation på tjenesten

Ulemper

 • Begrænser sig selv i forhold til filmisk tidsperiode

Pris – 0 kr de første 14 dage, derefter 49 kr/md.


#8 Youtube Premium

Youtube Premium kan nok ikke ”heeelt” kaldes en rigtig streamingtjeneste per definition, da Premium abonnement først og fremmest er vejen til et reklamefrit Youtube, og adgang til  musiktjenesten til Youtube Music. Udover disse ydelser får du også adgang til Youtubes egen producerede serier, kaldet Youtube Originals.

Det er stadig et forholdsvis småt udvalg, men Youtube har dog stadig kunne præstere med den fantastiske serie Cobra Kai, en efterfølger til de legendariske Karate Kid film fra 80’erne. Derudover byder Youtube Originals også med originale serier med nogle af Youtubes største stjerner, deriblandt PewDiePie og Liza Koshy.

Tjenesten mangler stadig, at få produceret mere originalt materiale til at kunne konkurrere med de store drenge i branchen, men hvem ved hvad fremtiden har at byde på.

Fordele

 • Reklamefri Youtube videoer
 • Adgang til Youtube Music
 • Du kan låse skærmen på mobilen, mens videoen stadig spiller
 • Se originale serier fra nogle af Youtubes største stjerner

Ulemper

 • Meget begrænset valg af serier
 • Musikappen kommer ikke med ikke noget nyt i forhold til Spotify og andre musiktjenester
 • Forholdsvis høj pris for abonnementet

Pris: Første måned er gratis, derefter 119 kr/mnd


#7 – TV2 Play

TV2 play er den danske Public Service kanal’s bud på en streamingtjeneste hvor alle TV2’s udsendelser er samlet på et sted. Er du en stor fan af de populære serier som f.eks Badehotellet, Klovn eller Anna Pihl – Så kan du se dem alle sammen her! Derudover kan du holde dig opdateret på nyhedsfronten da nyhedsudsendelserne fra TV2 også kan ses på tjenesten.

Streamingappen største styrke er dens store portefølje af egne produceret udsendelser – udbyderen halter dog når det kommer til filmudvalget som er forholdsvis begrænset. Har du behov for at have alle TV2s kanaler med på farten kan du tilkøbe den store pakke , hvor du får alle de store fjernsynskanaler fra TV2, (Fri, Charlie, Sport etc.) til 139 kr om måneden.

Er du mere prisbevidst kan du også få adgang til On-Demand indholdet for 49 kr om måneden, hvis du altså ikke har noget imod at se 1-3 minutters reklamer inden udsendelsens start.

Fordele

 • Stort samlet udvalg af TV2’s udsendelser
 • Nyhedsorienterede programmer

Ulemper

 • Mindre udvalg af spillefilm
 • Forholdsvis dyr pris kontra indhold

Pris

Stor pakke
Uden reklamer – 139 kr/md
Med reklamer – 109 kr/md

Basis pakke
Uden reklamer – 79 kr/md
Med reklamer – 49 kr/md


#6 DR TV

DR tv – den store Public Service kanals produktioner er samlet i denne fantastiske streamingtjeneste, og så er det endda helt gratis (Hvis du altså ikke tæller licenskronerne med) Her har man som bruger mulighed for at dykke ned i DR’s store programkartotek, med et kæmpe udvalg af spændende programmer – hertil skal det især bides mærke i at DR’s største styrke ligger i deres reportage serier over aktuelle emner, som kan forekomme en anelse skæve for den almene dansker, blandt andet serien omhandlende fænomenet sugardating i Gina Jacqueline: en sugardaters fortællinger eller Min far er Rocker for at nævne nogle få.

Desværre er appens søgefunktion en anelse inkompetent, hvilket gør at du skal være præcis med den pågældende titel, hvis du vil finde indholdet du leder efter. Hvis du føler at dine licenskroner sp er spildt, vil jeg foreslå at du benytter denne streamingtjeneste, hvor du får et stort udvalg af spændende rapportager som kan udvide din horisont.

Fordele

 • Godt dansk produceret indhold
 • Gratis

Ulemper

 • Dårlig navigation

Pris – 0 kr


#5 – Cmore

Cmore er det svenske bud på en tung Streaming tjeneste med fokus på det aktuelle. Det svenske ejerskab kan tydeligt spottes i appen, grundet det store udvalg af nordiske film og serier. Tjenestens styrke bunder i dens aktualitet; Cmore er nemlig fyldt med nogle af de nyeste film, som næsten lige er taget ned af biografprogrammet. Derudover vil du også finde nogle af de mest populære serier som Peaky Blinders, Game of Thrones, Vikings, som florerer på Danmarks læber.

Det er dog en skam, at filmudvalget er forholdsvis småt, sammenlignet med andre tjenester, men ikke desto mindre er der skam ikke sparet på kvaliteten af indholdet.

Med i løsningen får du også adgang til nogle af Cmores kanaler, som døgnet rundt fremviser forskellige serier og film som er aktuelle på tjenesten. Derudover er appen også perfekt til Golf entusiasterne, da man har mulighed for at tilkøbe Cmore Golf som viser de største Golf turneringer i verden.

Prisen anses som fornuftig. For 99 kr. om måneden kan du få adgang til hele Cmores udvalg af film og serier. For 129 kr. kan du få både Cmore Golf og film og serie.

Fordele:

 • Nye og aktuelle film
 • Perfekt til golfentusiasten
 • Masser af skandinavisk kvalitetsindhold

Ulemper

 • Mindre udvalg af spillefilm
 • Selve appen kan have en tendens til at være ustabil.

Pris

C More Film og Serier – 99 kr./md.
C More Golf – 79 kr./md.
C More Film, Serier og Golf -129 kr./md.


#4 Amazon Prime

Den skjulte contender..

Hvis du har set bodybuilding dokumentaren Pumping Iron (Sagen er bøf, på dansk), kan man drage en finurlig analogi mellem Amazon Prime og Netflix’ kamp om seerne, og Lou Ferrigno’s intense kamp mod Arnold Schwarzenegger. I begge tilfælde er der tale om en ung og ivrig spiller med et stort drive for at være den bedste, men altid et skridt bag den store hund.

Amazon Prime byder på et kæmpe udvalg af film og serier, samt egenproduceret indhold, som er af rimelig høj kvalitet, her kan blandt andet anbefales Jean Claude Van Johnson, omhandlende en afdanket JCVD, som hemmelig agent, og den nyeste udgave af Top Gear.

Men det bedste ved det hele er prisen! De første 7 dage er gratis, men derefter koster abonnementet 23 kr. om måneden det første halve år, hvor det derefter stiger til 45 kr. I forhold til det indhold du får med i prisen er Amazon Prime et absolut ”Bang for the Buck”

Fordele

 • Stort udvalg af fantastiske serie og film
 • Billigste streamingtjeneste i forhold til indhold

Ulemper

 • Ikke alle serier har danske undertekster

Pris

Gratis i første 7 dage

Introduktionspris på et halvt år er 23 kr, efterfølgende er prisen 45 kr./md.


#3 – HBO Nordic

HBO Nordic er film- og serie conniseurens foretrukne streamingtjeneste. Udvalget er måske ikke det største, men kan derimod tage medaljen som en af de streamingtjenester med de mest anmelderoste serier nogensinde – her taler vi om de helt store giganter såsom Game Of Thrones, Westworld, The Handmaids Tail, og ej at forglemme den poetisk skræmmende, og æstetisk absurde tredje sæson af kultserien Twin Peaks. Her ligger HBO Nordic’s største styrke. Tjenesten har etableret sig selv som en af de helt store giganter inden for serieverden, og er uden tvivl en af de bedste producenter af serier, par excellence!

Men man mærker også tydeligt, at det primære fokus ligger på serier – filmudvalget er småt og intetsigende, med et par gemte klassikere midt i mellem. Så hvis du leder efter en streamingtjeneste, der kan underholde dig med storslået og episke serier, som vil efterlade et livslangt indtryk på dig, så er HBO Nordic den helt rigtige streamingtjeneste for dig.

Fordele

 • Godt udvalg af nogle af de mest anmelderoste serier
 • Nye sæsoner kommer forholdsvis hurtigt

Ulemper

 • Begrænset udvalg

Pris

Første måned gratis derefter 99 kr./md. efter endt prøveperiode.


#2 Viaplay

Viasat’s helt egen streamingtjeneste, med et hav af forskellige serier og film. Her finder du alle TV3s programmer; så hvis du er en stor fan af reality fjernsyn, så er du nødsaget til at anskaffe dig Viaplay. Derudover har Viaplay også et stort udvalg af spændende aktuelle film som lige har sluppet biografgrebet. Er du også en stor fan af voksentegnefilm, ligesom undertegnede, er Viaplay din bedste ven – tjenesten ligger nemlig inde med alle de store tegnefilmsserier, som Family Guy, South Park, Futurama og den stærkt undervurderede Bobs Burgers. Ligesom sine konkurrenter, er Viaplay også begyndt at producere eget spændende indhold, deriblandt den nye danske komedieserie Undskyld Norge, med komikeren Casper Christensen.

Som forældre har du også muligheden for at give dine børn en streamingtjeneste med et stort udvalg af børne- og ungdomsfilm og serier, heriblandt en masse herlige Disney klassikere, som man selv så som barn. Giv stafetten videre til den næste generation, og vis dine børn hvad ægte kvalitetstegnefilm er!

Fordele

 • En god balance mellem voksen og børneindhold
 • Masser af realityserier
 • Nyeste afsnit er hurtig ude på tjenesten

Ulemper

 • Sportspakkerne er ekstremt dyre

Pris

Viaplay Film & Serier – Første 14 dage gratis, derefter 99 kr/md.
Viaplay Sport – 309 kr/md.
Viaplay Total – 339 kr/md.


#1 – Netflix

Den store mastodont; streaminggudernes magnum opus: Netflix! Den store amerikanske tjeneste har haft Danmark i sin hule hånd længe, og har ikke i sinde at slippe i den nærmeste fremtid; tjenesten er blevet et husholdningsnavn efterhånden. Men hvad er grundlaget for, at danskerne foretrækker den tidligere videoudlejningsvirksomhed som deres yndlings streamingtjeneste. Uden at have lavet nogle større empiriske undersøgelser, kan det udlades på baggrund af indhold, at Netflix uden tvivl har det største udvalg på tværs af forskellige genre. Tjenesten indeholder så mange forskellige programmer, at du nærmest drukner i dets store rød hav af kvalitetsunderholdning.

Udover det abnorme indhold, har Netflix også positioneret sig stærkt i forhold til deres egenproducerede serier som har taget verden med storm, her kan blandt andet nævnes Stranger Things, som vækkede 80’er barnet i os alle, den sindforstyrrende Black Mirror, fængselskomedien Orange is The New Black og mange mange mange flere. Netflix har et fantastisk udvalg af sublime serier og film; og noget af det bedste er, at vi får serveret hele seriesæson på et sølvfad, så vi kan mæske os lige så tosset vi vil, og binge serier indtil den lyse morgen. På baggrund af vores valg, prøver Netflix’ algoritme at guide os til mere af deres spændende indhold, tag den dog med et gran salt, da jeg personligt ikke mener at algoritmen har udviklet sig nok til at ramme helt plet forhold til smag (eller også er jeg bare kræsen)

Så er du ude efter den perfekte balance mellem børne- og voksenunderholdning, samt have adgang til et univers af intens underholdning, så er Netflix noget dig.

Fordele

 • Et univers af højkvalitets underholdning
 • God balance mellem børne- og voksenindhold

Ulemper

 • Grundet det store udvalg, er det nemt at fare vild på tjenesten
 • Algoritmen er stadig ikke helt på plads i forhold til at finde nye serier og film til ens smag

Pris

Første 30 dage er gratis derefter kan du få abonnement helt ned til 79 kr/md.


Hvad kan vi se frem til?

I mørket gemmer sig et væsen og planlægger sin overtagen af verdensherredømmet; han har stjålet vores hjerter op til flere gange, og har en hær af uovervindelig guddommeligt underholdingsmateriale. Han er verdens magtfulde mus, og er så småt i gang med at påbegynde sit korstog gennem land og by. Jeg taler selvfølgelig om den kære Mickey Mouse, Disney’s egen maskot, som snart indtager streamingbranchen med sin egen tjeneste, nemlig den spændende Disney+. Prøv at tænk på hvor mange muligheder der er for fantastisk underholdning. Hvis vi ser bort fra det store udvalg af Disney film, ejer koncernen også Marvel, Star Wars og 20th Century Fox.

Dette betyder at tjenesten i princippet vil kunne tilbyde alle Marvel film og serier, Star Wars orienteret underholdning, se blandt andet traileren til serien The Mandelorian, som har givet alle os Star Wars fans kuldegysninger, og Fox’ egne programmer, såsom The Simpsons, Family Guy og meget mere.

Desværre er vi danskere nødsaget til at vente lidt inden det er vi får muligheden for at benytte tjenesten. Den 12. november bliver tjenesten lanceret i landene USA, Canada og Holland, og ugen efter åbnes der op for det australske marked. Hvornår danskerne kan benytte tjenesten, vides ikke endnu.

Har Netflix endelig mødt sin ligemand? Det vides ikke endnu, men jeg, ligesom mange andre, venter spændt på at få afprøvet den episke mus’ nye digitale legetøj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.