Den Lille Prins plakatJeg er sådan en gammeldags type, der godt kan lide latin, klassikere og en lille smule dannelse: At det hele ikke bliver alt for overfladisk, men at der også kommer lidt dybde i tingene.

Især når jeg sidder med mine piger og crasher foran skærmen, så er det rart at kunne vise dem andet end totalt samlebåndsproducerede animationsserier eller hende på Youtube, der åbner falske kinderæg og laver modellervoks. Som de ellers elsker. For hvis der er lidt dybde og reelt indhold, så har dårligsamvittighedsmoren det bedre med inaktiviteten, horisonten udvides måske en smule, og måske er det endda underholdende for os alle sammen.

Og nu er der noget på plakatenm der ser ud til at ramme plet med disse ting. Nemlig en ny animationsfilm over Antoine de Saint-Exupérys mesterværk fra 1943, Den Lille Prins.

Den er allerede fortolket i en uendelighed, senest så jeg for et par år siden en animeret serie på en af børnekanalerne, men den fængede hverken mine døtre eller mig selv. Og originalværket er netop så poetisk og smukt, at det kræver mere end et halvdårligt plot, nogenlunde personskildringer og en ok streg. Der er så meget at få ud af denne historie, og den kan læses på mere end et plan, så når det bliver fladt og kedeligt, er det jo næsten et hån, og Antoine de Saint-Exupéry må vende sig i sin grav eller spytte ned på os fra sin sky.

Den Lille Prins tandbørstning

Men nu ser det ud til, der endelig er noget, der kan indfri mine forventninger – uden at kede mine børn ihjel. Og Animation Studios (som jeg ikke kender, men måske er jeg bare ikke nørdet nok) har en film klar i løbet af året, og det er med instruktøren bag Kung Fu Panda, Mark Osbourne, og en helt masse fantastiske stemmer som Paul Rudd, Rachel McAdams, Ricky Gervais (yes!) og så videre i en lang stjernerække.

Fortællingen – og animationsstilen – er et fint mix af historien om en lille pige i vores moderne verden med en über ambitiøs mor, om det spirende venskab til en gamle pilot, hun møder, nysgerrighed, lykke, og hvad der elllers er vigtigt i livet. Moderne animation blandes med smukt retrolook i den flotteste Lille-Prins-stil, jeg har set. Jeg tror i hvert fald Antoine de Saint-Exupéry ville være tilfreds med den del. Måske noget af historien bliver lidt sød; mine tårekanaler, som er stillet ind på Pixar/Disney-rørstrømskhed/tudefjæs, kunne ikke holdes tørre, og det er faktisk pinligt, hvad de sommetider kan græde til, men det betyder ikke, at jeg tror, det bliver et lille mesterværk. Hvis ikke et stort. Og det må også godt være sødt sommetider!

Den Lille Prins pilot

Jeg glæder mig til at se den, og jeg håber, der er masser af poetiske, uforklarlige ting, der vil åbne lidt op for børnenes fantasipose. Eftersom Frozen stadig er mine pigers favoritfilm, synes jeg, de trænger til lidt mere stimulans.

Det gør absolut heller ikke noget, hvis der IKKE er nogle sange med.

– Og måske ræve bliver det nye kæledyrshit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.