Med først Ringenes Herre, Hobitten og især Game of Thrones har verden vist, at den er klar til mere fantasy. Vi vil have elvere og dværge og trolde og drager. Der er penge i det skidt. Og de penge lugtede MTV, så de besluttede sig for at give os The Shannara Chronicles.

I Danmark er det HBO Nordic, der har fået lov at vise os denne nye serie, og Metronaut har fået adgang til de første fire afsnit.

Og selvom jeg ikke tilhører MTVs faste seere, så tænkte jeg, at siden HBO Nordic havde købt rettighederne til det, så ville der være noget kød på. Det så i hvert fald flot ud i trailerne.

Men det er også cirka det eneste, det har kørende for sig. I hvert fald set med mine noget ældre øjne.

Shannara Chronicles er kort fortalt: Der er en elverpige, der bliver en slags udvalgt, og det er lidt ‘uh’ fordi hun er den første pige (og prinsesse), og et andet sted finder en halv-elverdreng ud af, at hans far var den for vildeste magiker. Der er også et træ, der beskytter verden mod de onde (og meget grimme) dæmoner, men så begynder træet at dø. Og så noget med en druide, der kun snakker i fantasyfloskler, en flok væmmelige tyve og en kongesøn, som er lidt sur på sin far.

TheShannaraChronicles_konge

Familietragedie under opsejling?

Jeg kender intet til de bøger, som serien er baseret på, så jeg kan kun tale ud fra det, jeg har set. Og ud fra det forestiller jeg mig det her scenarie i forfatterrummet:

En væg af skærme, der viser Hunger Games, Maze Runner, Percy Jackson, Harry Potter, Divergent, Ringenes Herre og Star Wars. På bordet ligger pixibogsudgaver af de selvsamme film (ingen kan huske, at mange af dem faktisk var rigtige bøger på et tidspunkt). Forfatterne sidder febrilsk og skriver noter ned, mens de råber plot-idéer til hinanden. En af dem har sandsynligvis læst teksten bag på The Shannara Chronicles, men han bliver hurtigt ignoreret. Hvert femte minut stikker en producer hovedet ind og minder dem om, hvor mange penge det er meningen, de skal tjene på projektet. Og med en pegefinger hen over halsen minder han dem om, hvad der sker, hvis de ikke leverer.

For jeg har ALDRIG set så mange klichéer stoppet ned i én serie!

Det er som voksen mand meget svært at tage alvorligt. Alle figurerne har en skæbne, samtidigt med at de er fuldstændigt to-dimensionelle. Og hver eneste replik er så ”rigtig”, at man ikke engang kan skuespille sig igennem dem.

Og så er alle så smukke!

TheShannaraChronicles_gang

Nammenam

Det er virkelig lavet til den nye MTV-generation. Der er ikke ét hår eller én tand, der sidder forkert. Og jeg ved, at elvere altid har skulle se smukke ud, men ikke sådan crossfit-lækre ud, som de gør her. Og så snakker de amerikansk. Det skulle jeg vænne mig til, men det gør faktisk noget godt for serien, for man kan godt nogle gange blive lidt træt i ansigtet af, at alting skal foregå på højengelsk i fantasyland.

TheShannaraChronicles_flot

Pretty

Produktionsværdien i Shannara Chronicles er også høj! Som jeg sagde, så ser det flot ud. De kulisser, de viser, er flotte, og det er optaget nogle smukke steder. Det er ikke Game of Thrones, men hvem har også de budgetter? Dog gør det mindre budget, at de ikke helt kan give verdenen den størrelse, den fortjener. De prøver at snakke en stor verden frem, men det virker hele tiden, som om alting kun er fem minutter væk på hesteryg. Måske det hele foregår på en lille ø? Fyn?

TheShannaraChronicles_hesteryg

Så ridder vi mod Odense!

Jeg tror, at de young adult-fans, der er derude, vil elske The Shannara Chronicles, for den har alt, hvad der (tilsyneladende) skal til for at lave en succes, men personligt synes jeg, det er en forfærdelig serie.

Og det, der næsten er det værste, er, at folk kunne komme til at tro, at det er HBO, der har lavet serien. Så folk kommer med deres True Detective- og Band of Brothers-forventninger, men går åh så skuffede derfra.

Jeg giver den to stjerner. En for de amerikanske elvere og en for, at det er pænt at kigge på.

2af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.