En vanvittig superhelteserie vendt på hovedet

I løbet af de seneste par år er vi blevet bombarderet mere og mere med superheltefilm- og serier. Især Marvel Studios har været exceptionel produktive til at banke superheltene ud af tegneserierne og kaste dem op på det store lærred.

Der kunne ikke være nok af dem, og pludselig behøvede superheltene ikke at eksistere uafhængigt af hinanden, men kunne sagtens vikles sammen i en større fortælling, The Marvel Cinematic Universe.

Nu skulle superheltene arbejde sammen, komme op at slås-, og blive forelsket i hinanden samtidig med at de også skulle redde verden… Men ikke alle var lige begejstrede for den store superhelte-buffet. For nogle var det blevet så overvældende, at de hellere ønskede superheltene døde! Og med “The Boys” er deres bønner blevet hørt.

The Boys har nemlig formået at vende vores forestilling om superhelte på hovedet på en måde, så det er nyt og provokerende: I stedet for at superheltene er empatiske og retfærdighedssøgende, er de i dette univers korrupte og selvoptagede mennesker, hvor superkræfterne har steget dem til hovedet.

I denne dystopiske verden bliver en ung mand, Hughie, (en rigtig underdog) offer for superheltenes hensynsløshed, og bliver i samme omgang viklet ind i en hæsblæsende hævnaktion, hvor han sammen med 3 bad ass gutter, skal afsløre det stærkeste superhelte-team i verden, “The Seven”.

Det er en fantastisk fantasifuld serie, der er utrolig god til at udforske et dystopisk superhelteunivers fuld af grusomheder, der løber én koldt ned ad ryggen, men også af komiske absurditeter, så det pludselig bliver svært ikke at grine. Der bliver i den grad overdrevet, så virkeligheden virkelig fremstår absurd.

Det er ekstremt befriende selvom handlingen en gang i mellem kører ud ad en tangent i sin iver på at vise komisk absurde scenarier og grotesk action.

Ikke desto mindre er serien langt hen af vejen skruet rigtig godt sammen, og viser på mange måder en stor overlegenhed ift. andre superheltefilm- og serier, da den i høj grad rummer en skærende samfundskritik, som de færreste superhelte-verdener formår at give plads til.

The Boys er en fanden-i-voldsk serie, som skiller sig befriende meget ud fra andre superheltefilm- og serier, og er på den måde meget anbefalelsesværdig – både for dem der elsker superhelte, og dem der troede de havde fået nok.

Da den kun kan ses på Amazon Prime, er den også et godt eksempel på, at Netflix og HBO ikke er de eneste streamingtjenester, som vi skal holde øje med.

Eric Kripke, Evan Goldberg, Seth Rogen / USA / 2019- / TV-serie

Leave a Reply

Your email address will not be published.