For et års tid siden så jeg THE ACCOUNTANT i biografen, og var ganske godt underholdt. For noget tid siden kom filmen på DVD, og nu var det så blevet tid til at jeg skulle gense den.

Kort fortalt handler filmen om Christian Wolff (Ben Affleck) der er revisor for en god del af verdens farligste forbrydere, og nu bliver hyret til at finde ud af hvor de millioner, som en kvindelig regnskabsmedarbejder, Dana Cummings (Anna Kendrick), har konstateret mangler i regnskabet for det firma hvor hun er ansat. Tingene eskalerer, og Christian viser sig, som flere andre af filmens centrale personer, at have flere skjulte sider og talenter.

The Accountant

Filmen fungerer som et puslespil, hvor vi lidt efter lidt bliver præsenteret for forskellige elementer af Christians opvækst (og baggrundsinfo om flere af de andre karakterer), flettet ind som flashbacks undervejs I nutidens handling. Det var både en styrke og en svaghed, syntes jeg dengang, for det var cool at opleve at alle (og jeg mener ALLE) brikker faldt på plads og ingen løse ender blev efterladt – men samtidig kom det også til at virke noget konstrueret.

Jeg var som sagt glimrende underholdt og gav dengang filmen fire store stjerner. Spørgsmålet er om en sådan film holder ved gensyn? Hvor interessant er det at lægge puslespillet for anden gang? Well, jeg må sige at filmen efter min mening vinder ved gensyn.

Der er replikker der pludselig giver en helt anden mening når man kender personerne, og der er elementer man bemærker på en helt anden måde, når man ved hvor de fører hen. Og så er det altså stadigvæk nedenunder det gådefulde puslespil en gedigen actionfilm.

The Accountant

Oven I købet med et smukt budskab om at alle indeholder mere end hvad øjet ser, at alle har mere end en side – for mig tydeligst illustreret via Jon Bernthal fra THE WALKING DEAD, som jeg havde det rigtig svært med efter TWD, hvor han jo var et rigtig dumt svin. Da jeg første gang så THE ACCOUNTANT kunne jeg instinktivt ikke lide hans karakter  – men her I gensynet kunne jeg pludseligt sympatisere med ham, fordi jeg kendte hans historie. Det er da værd at tænke over, synes jeg.

DVDen indeholder ikke meget ekstramateriale, faktisk kun en enkelt lille featurette på lige over 10 minutter med titlen “Inside The Man – Uncover the secrets behind a unique action movie hero”. Featuretten beskæftiger sig mest med hvad filmen er og hvad den gerne vil være, og ikke mindst hvor vigtigt det var at de forskellige involverede var enige om hvordan personerne, ikke mindst den autistiske Wolff, skulle portrætteres.

De sædvanlige “talking heads” billeder bliver krydret med masser af optagelser af optagelser af filmen, hvor man enten ser kamera- og lydfolk, eller klip hvor instruktøren taler med de to stjerner, Ben Affleck og Anna Kendrick. Lidt mere interessant er det at høre om tankerne bag de mange momenter I filmen hvor Wolff vises I forskellige former for æsker, både konkret og billedmæssigt. Interessant er det også at se hvordan de lavede optagelserne inde I Wolffs Airstream (en temmelig lang campingvogn) – der er naturligvis tale om lidt snyd og filmmagi.

Det berøres også ganske kort at Affleck under sin research til rollen mødte et stort antal autister. Rulleteksterne bringer en tak til Marcus Autism Center i Atlanta, og når man ved at der altså har været involveret både autister og fagkundskab undervejs kunne det have været rigtig interessant at høre noget om de autistiske træk man har valgt at benytte I filmen.

Men hvem ved, det kan være der kommer et sådant indslag på en senere DVD? I hvert fald er det annonceret, at der skulle komme en fortsættelse, som dog stadig på IMDB kun listes under titlen “Untitled Accountant Sequel”.

Ønsker du at hjælpe Metronaut.dk? Så kan du støtte med et valgfrit månedligt beløb. Pengene omsættes til mere og bedre indhold – klik på knappen herunder og læs mere:


Støt på 10er

Leave a Reply

Your email address will not be published.