Leonardo, Donatello, Raphael and Michelangelo er tilbage på Blu-ray som Teenage Mutant Ninja Turtles, trænet i ninjutsu af deres kloge sensei-rotte Master Splinter. Endnu engang må de fire radikale reptilbrødre redde New York City, da den onde Krang har planer om at samle en apokalyptisk dødsstjerne og ødelægge jorden.

Shredder er stadig det onde, menneskelige rivejern, og han er nu håndlanger for det onde rumvæsen Krang, der med skinger stemme og dårlig ånde planlægger at ødelægge jorden med sin rumstation i den nye Teenage Mutant Ninja Turtles film. Vores grønne heltepadder fik Shredder sat i fængsel i den foregående Turtles-film fra 2014. Men med hjælp fra Krang bryder Shredder ud, og sammen med de sorte ninjaer, Fodklanen, og muntantduo/muskelhjernerne Beebop og Rocksteady bliver den onde plan sat i værk.

3-1

Filmen, som er ratet PG13, forsøger at være sjov for de største børn og actionfyldt nok til de voksne. Det er den fortællestil, som de mest populære tidligere film- og tegneserieudgaver har slået mønt på. Det betyder, at i en verden med ninjutsu-tricks, skarpe våben og eksplosioner bliver der ikke udgydt en dråbe blod.

Out of the Shadows er bygget op efter modellen, som andre action-sci-fi-film, f.eks. Transformers eller G.I.Joe, også anvender. I hovedreglen er disse film flotte og velproducerede; men det er heller ikke film, der for alvor rykker med overraskende plots eller banebrydende skuespil. Teenage Mutant Ninja Turtles er endnu et godt eksempel på denne kategori af film. Så har du behov for actionunderholdning, og du i forvejen fan af de grønne heroes in a half-shell, som har en vittig kommentar til alt, så er Out of the Shadows et udemærket bud på to timers underholdning i sofaen. Filmens effekter er flot produceret og gør sig flot på blueray og en stor 4K-skærm. Du skal bare ikke forvente et nyt revolutionerende kapitel i historien.

Skaberne bag disse to nye Turtles-film har formentligt set en mulighed tidsmæssigt i en relancering af Teenage Mutant Ninja Turtles, da fans fra de tidlige 1980’ere nu selv har fået børn og er villige til at købe biografbilletter og Blu-ray-skiver og se dem med familien. Den foregående TMNT-film fra 2014 fik hårde cirkelspark af anmelderne, så fans af genren havde håbet, at denne opfølger kunne råde bod på det. Out of the Shadows ligger dog trygt – men heller ikke banebrydende godt – i slipstrømmen af den første film fra 2014.

Flotte effekter bærer ikke en film alene, og de fire mutantninjaer er ganske underholdende med sjove replikker. Men de får desværre ikke lov til rigtigt at folde sig ud som karakterer. I stedet er historien mere baseret på anvendelsen af gadgets, rumskibe og store ekslosioner. Eksempelvis spiller Megan Fox journalisten April O’neil. Men Foxs rolle bliver flad, da mørkhåret blikfang uden dybde er stort set identisk med hendes tidligere rolle i Transformers. Tilsvarende får Shredder heller ikke lov at folde sin voldelige personlighed ud, da Krang er den virkeligt onde mastermind, og Beebop og Rocksteady skal samtidigt have tid på lærredet som hårdtslående håndlangere. Den største fejl er naturligvis, at for at filmen kan rates PG13, så får de fire paddeninjaer i stedet personligheder som vittige teddybjørne, hvilket er en parodi på den oprindelige – og barske – stil fra nogle af tegneserierne. Historien om Teenage Mutant Ninja Turtles ville således få mere liv, hvis karaktererne fik lov til at blomstre mere.

4-1

Der bliver bygget store fortælleuniverser i filmenverdenen for tiden, og mange har set hvordan bl.a. Avengers har været en kæmpe succes. I denne turtles-film laver Bumblebee fra Transformers en lille cameo som udklædningsdukke til et karneval. Er det en uskyldig reference, eller kommer vi til at se flere film med fire radikale reptiler og med mekaniske autobots?

Konklusionen er, at Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows er en svag forbedring af dens forgænger fra 2014, men burde have haft mere bid i replikker og karakterernes anarkiske personligheder, hvis jeg skulle kunne udbryde et ekstatisk Cowabunga.

3af3

Leave a Reply

Your email address will not be published.