Der er så mange streamingtjenester lige nu at det kan virke uoverskueligt. Både at vælge en bestemt tjeneste men også bare at vælge hvad man skal se den enkelte tjeneste. Så derfor vil Metronaut forsøge at give dig nogle anbefalinger med på vejen.

I dag kigger vi på HBO Nordic

3 serier som du SKAL se!

Chernobyl

Serien handler om katastrofen i Tjernobyl i 1986 hvor et atomkraftværk nedsmeltede. Den her serie er fantastisk! Den er fyldt med fantastiske skuespillere og er vanvittig flot at kigge på og utroligt velskrevet. Den beskriver en tid i Sovjetunionen hvor bureaukratiet var herre over alt! Vi ser hvordan systemet hele tiden forsøger at dække over sig selv og aldrig indrømme at der kunne være set noget som helst. Vi ser de forfærdenlige meneskelige konsekvenser af denne “fejen under gulvtæppet” politik. 

Det er ikk en rar serie at se men den er vigtig! Den handler om hvad blind tiltro til autoriteter kan gøre. Hvor vigtigt  det er at lytte efter eksperterne. Alt sammen noget der stadig er pinagtigt relevant.

Watchmen

Den her serie er noget helt specielt. For at få det hele ud af serien bliver man nødt til at lave nogle lektier. Det er en direkte fortsættelse af Watchmen tegneserien fra 1986 (Fornemmer jeg et tema?). Jeg forestiller mig at man godt kan se serien uden at have læst tegneserien men hjælper meget at have gjort det! Noget der gør denne serie helt unik er den måde den fortæller sin historie. Man skal se hele serien.

Selvom der godt kan være afsnit som ikke umiddelbart giver nogen mening, så bliver alle trådene bundet sammen til sidst smukkere end jeg nogensinde har set! Igen en serie som er velspillet, smuk at se på og skrevet så godt at jeg var helt blæst væk da den var slut!

The Great

Dette er historien om Katarina den Store og hvordan hun kom til magten i Rusland i 1700-tallet. Dette er på ingen måder et traditionelt periodedrama! Det er fortalt, spillet og skrevet som et nutidsdrama. Eller måske tættere på en komedie. Jeg personligt elsker når bryder med de normale fortælleteknikker der normalt er i forbindelse med historiske dramaer! Og den er pissesjov!

3 serier som er jeg i gang med

The Stand

Baseret på Stephen King bogen af samme navn. En virus har slået 99% af verdens befolkning ihjel men fordi der er en KIng historie så er der selvfølgeligt noget overnaturligt i gang også. Det er bygger tydeligvis op til en kamp mellem de gode og de onde. Jeg har kun set tre afsnit indtil videre men jeg er fanget og det er kun fordi der så fucking meget at se derude at jeg ikke er kommet videre.

Lovecraft Country

Her skal jeg skynde mig at sige at jeg kun har set de to første afsnit og lidt af afsnit tre men så blev det lidt for en uhyggeligt for en kylling som mig, så jeg holder lige en pause, men jeg har bestemt tænkt mig at se en færdig. Jeg elsker alting hvor Lovecraft er nævnt i, så dette var en selvfølge for mig selvom jeg med mit kyllingemod ved at det bliver en gyser (hah?) at komme igennem.

Raised by Wolves

Dette er Ridley Scotts sci-fi serie om nogle androider der forsøger at opfostre nogle børn på en meget uvelkommen planet. Det interessante ved denne historie er hele grunden til at at disse androider overhovedet kaster sig ud i dette vilde eksperiment. Temaer om tro mod videnskab er hele grundlaget for serien og kan til tider blive lidt for udtalte men serien er så flot og skuespillet af så høj en kvalitet, at man godt kan se igennem fingre med det. Jeg er kun igennem de to første afsnit men den er bestemt på min “to-see” liste.

Bonus

John from Cincinnati

Hvis du gerne vil se noget der skiller sig 1.000% ud fra alle andre serier, er det her serien til dig. Set udefra er det en serie om en surfer familie der har en frygtelig masse problemer. men så dukker John op og så bliver det mærkeligt. Jeg så serien da den oprindeligt udkom helt tilbage i 2007 men er lige begyndt at se den igen. Den var i høj grad forud for sin tid og fik derfor kun den ene sæson men er i allerhøjeste grad seværdig!

Glædelig streaming!

Leave a Reply

Your email address will not be published.