Første afsnit kan ses på Disney+ fra d. 11. august.

Urg! jeg synes det bliver mere og mere svært at anmelde ting fra Marvel. For det kan aldrig bare være en anmeldelse mere. Jeg skal teknisk set forklare alt det der ligger foran det jeg nu skal anmelde. Det hjælper at jeg skriver for Metronaut.dk og ikke Kristeligt Dagblad,  men i teorien skal jeg gå ud fra at læseren intet ved om Marvels film og tv univers. Det begynder at føles som at skrive for et klubblad…

Så du må bare følge med så godt du kan.

What if tv seriens præmis er at vi ser andre versioner af historier vi allerede har set. I Loki serien blev vi introduceret til multiverset (spoilers?) og nu skal vi se hvordan det ser ud. Og her løber vi igen ind i mit problem med MCU (at universet har sit eget navn er bestemt også en del af problemet), for selv om afsnittene i nogen grad godt kan stå egne ben, så lever de i høj grad på at vi kender historierne i forvejen.

I forsøget på at undgå spoilers, vil jeg snakke mest om førte afsnit (jeg havde adgang til de tre første). I hvilket det er Peggy Carter der får supersoldat serummet og ikke Steve Rogers. Ideen er sjov og det er fantastisk animeret (glemte jeg at nævne at det er tegnefilm?). Men igen; det er sjovt fordi vi kender den rigtige historie, så vi kan hele tiden huske hvad der skete i den rigtige film og sammenligne. Den filmiske version af “find 5 fejl”.

Afsnittene er ikke så lange som filmene, så det er bliver en greatest hit. Så der er nul tid til noget karakter arbejde, vi skal bare se hvordan bestemte begivenheder udfoldede sig i det her univers. Det er bestemt underholdende men meget hult.

Og i forbindelse med første afsnit, er der, for mig i hvert fald, et mere og lidt ironisk problem. Jeg ville meget, meget hellere have set den her version af captain America. Kaptajnen er uden tvivl den kedeligste superhelt nogensinde og det er ligesom hele hans ting. Han er den retskafne spejderdreng, hvorimod captain Carter er noget mere interessant fordi hun ikke kun skal slås mod nazisterne men også mod systemet.

Jeg ville elske at have set otte afsnit med hendes eventyr men i stedet får vi et forhastet 33 minutters glimt.

Hvis jeg skal bedømme hele serien ud fra den tre afsnit jeg har set, bliver det; flot og mildt underholdende men hult og hvis du ikke kender MCU er det ligegyldigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.