Det føles en lille smule idiotisk at forklare, hvad den her film handler om. Men altså: der er en albino gorilla, en ulv og krokodille, der bliver til store monstre og smadrer Chicago.  The Rock prøver at redde byen. Og nå jo – det er baseret på et gammelt computerspil. Så er alle vist med.

Hvis du nu er sådan en, der ikke gider læse lange anmeldelser, så læs bare det her: se den! Jeg elskede den!

Og for jer andre, der gerne vil høre lidt mere… De sidste to film jeg har anmeldt er Tombraider og Ready Player One og jeg har bestemt ikke været sød ved dem.  Da jeg gik ud fra den her film tænkte jeg over, hvad forskellen var. For på papiret burde Rampage være den dårlige af dem. De er alle tre baseret på den slags nostalgi som hersker for tiden. To af dem er endda baseret på computerspil. Og de to andre er lavet af seriøse instruktører.

Svaret er uden tvivl Dwayne “The Rock” Johnson! Den mand er født til at lave actionfilm! For det han tager med ind i sådan nogle her projekter er hjerte. Det var det de andre film manglede – hjerte. De var flotte og velproducerede, men tomme og ligegyldige. The Rock hælder hele sit hjerte og sin utrolige charme ned i den film og hæver den kilometer over alt andet jeg har set i lang tid. Faktisk var det sidste film, hvor også mærkede det samme hjerte søreme i Jumani 2 med – surprise – The Rock!

Jeg er vokset op med Arnold Schwarzenegger og den slags film han lavede. En overnaturligt dygtig action helt der også havde et glimt i øjet og en fantastisk one-liner. Det er det samme The Rock kan. Han er charme og rædsel samlet i en meget pæn pakke. Og selv om jeg ikke er stolt af at indrømme det- en noget bedre skuespiller end Arnie.

Men nok om ham. I hvert fald lige lidt…

For det er her er også en fantastisk monsterfilm! Uden at det var planlagt har jeg set Kong: Skull Island og begge de amerikanske film om Godzilla den seneste uge. Alle de tre film er gode (ja selv Godzilla fra 90erne!) på hver deres måde. Men Rampage ved, hvad vi vil se i en monsterfilm. Vi vil se monstre! Og de skal slås mod hinanden! Og smadre ting! Og Rampage leverer! De er kæmpe og de er seje og de smadrer alle tingene!

Der er selvfølgligt nogle, der vil klage over de friheder filmskaberne har taget sig i forhold til computerspillet. Eller er der? For spillet var også bare monstre, der smadrede. Eneste forskel er, at her er det dyr, som bliver store monstre, i spillet er det mennesker. Så jeg tror jeg, uden at ryste på hånden, kan kåre den her film til den bedste computerspilsfilmatisering nogensinde!

Måske elsker jeg også den her film fordi den er fucking macho! Der er tre herre med i den film og de er alle sammen frygteligt charmerende. Det er som sagt The rock, Jeffrey Dean Morgan og Joe Manganiello. Ud over The Rock er det især Jeffrey Dean Morgan, der med sin cowboy charme også får hældt en masse hjerte ned i det her projekt.

Jeg ved godt at Han Solo filmen og Avengers er lige om hjørnet, men det her er en vaskeægte biograffilm som de lavede dem dengang far var knægt! Se den!

Warcraft

Ønsker du at støtte Metronaut.dk, så vi kan bringe mere indhold? Så kan du donere med et valgfrit månedligt beløb. Pengene omsættes til mere og bedre indhold – klik på knappen herunder og læs mere:


Støt på 10er

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.