Preacher fandt jeg for 20 år siden i Islands eneste tegneseriebutik og lod teksten og billederne skylle over mig. Dialogen var skarp, billederne fulde af liv og der var bandeord og blod ud over alle grænser.

“It was the time of the preacher
in the year of 01″
Garth Ennis og Steve Dillons tegneserie Preacher var lige blevet samlet i den første tradepaperback, Gone to Texas, og den var fucking fantastisk. Den tog fat i mig på en måde som ingen andre tegneserier på det tidspunkt gjorde. Det kan have været coveret der gjorde, at jeg syntes jeg skulle kigge lidt i den og den nyansatte tegneserieekspert i butikken havde ikke noget problem med, at vi kiggede i bøgerne. Han gjorde fan’me sit job, da han over flere omgange tilbød mig, og sikkert andre, at vi kunne tage en bog med hjem, og hvis vi ikke kunne lide den, kunne vi aflevere den igen ellers skulle vi betale. Jeg ved ikke om de andre, men jeg afleverede aldrig noget han anbefalede igen.Preacher
Præmissen var simpel. En engel og en djævel var blevet forelsket og fået et afkom. En blanding mellem himmel og helvede, med en magt så stor som selveste Gud og nu var den stukket af fra himlen, for at finde en sjæl. Jesse Custer, en fordrukken præst i en lille by i Texas, var så heldig at blive den udvalgte for Genesis og sammen med sin tidligere kæreste Tulip og vampyren Cassidy satte han sig for at finde den almægtige Gud, som er forsvundet.
Selv med denne spændende sammensætning er det ikke nok, for det er også nødvendigt at nævne manden der sætter efter dem…
The Saint of Killers…
preacherHoly shit. Holy goddamn shit. Forestil jer Lee Marvin i en gammel duster med et par six-shooters der rammer hver gang, og hvert skud er dødeligt. Han er en helgen for mordere og der er intet han ikke kan slå ihjel. Hell, første gang man som læser møder ham skyder han hjernen ud på den engel der er sendt for at vække ham. “Why?” spørger englen “Force of habit,” svarer han.
Jeg var fuldstændig hooked og over de næste 5 år fulgte jeg Custer, Cassidy, Tulip, Arseface, Saint of Killers, Hr. Starr, Odin Quincannon og alle de andre store og små figurer i det univers som de herrer Ennis og Dillon havde skabt. Jeg læste også de andre spin-off fortællinger, en uddybende historie om netop den morderiske helgen, Hr. Starr, Cassidy og Arseface.
Men jeg var ikke alene om det. Preacher var et fænomen og en af DC/VERTIGO største titler. For snart 2 år siden kom det frem, at serien skulle laves som TV serie. Det var ikke det første forsøg, så derfor skulle det lige tages med et gran salt, men stille og roligt kom mere og mere frem. Hell, det endte med en trailer og rollen som Jesse Custer blev varetaget af Dominic Cooper, som de fleste tegneseriefans kender som Howard Stark fra Kaptajn Amerika filmene og serien Agent Carter.
Jeg indrømmer gerne, at jeg var skide skeptisk. Det er sgu svært at lave den historie til noget der passer til TV seerne, for Preacher er ikke for sarte sind. Traileren var heller ikke så lovende. Jo, der var vold, men der var sgu mere i serien end det.
Dominic Cooper som Howard Stark

Dominic Cooper som Howard Stark

En lørdag aften på en engelsk pub i byen Bedford lidt uden for London gjorde mig til skamme. Ikke fordi jeg fik noget som helst specielt at se, men jeg fik fornøjelsen af at drikke nogle pints med seriens skabere, Garth Ennis og Steve Dillon. Det var ikke fordi der blev snakket meget om serien som sådan, men mere om, at ændringer ville være nødvendige for at få den til at fungere ordentligt. Det er selvfølgelig nemt at sige, at selvfølgelig skal man det, men sådan er det bare ikke altid.
Efterfølgende begyndte nyhederne at sive stille og roligt ud. Flere af hovedrollerne blev besatte af fremragende skuespillere og en lidt længere trailer kom frem, men fortsat intet nyt om, hvornår serien skulle komme. Det ændrede sig for få dage siden og nu er der sat et stort forpulet kryds i kalenderen for 22 maj, 2016, hvor den har premiere i USA. Og allerede dagen efter kan den eksklusivt ses i Danmark på Viaplay!
“Now the preachin’ is over
and the lesson’s begun.” 
                                                                               –Willie Nelson
                                                                                            Time of the Preacher

Leave a Reply

Your email address will not be published.