Du kender det sikkert. Du vågner, og skal til at genleve den samme dag du har siden marts da Coronapandemien besluttede sig for, at nu skulle vi alle blive til sofa kartofler. Du tænker sikkert at du har gennemført Netflix og skal til at gense Friends for 20. gang, men jeg har gjort dig en streamingtjeneste og fundet fem pandemi perler, som er lige til at gå til og som er vildt underholdende!

After Life 

Billedresultat for after life

Serien omhandler manden Tony (Ricky Gervais), som fornyeligt har mistet sit livs kærlighed til kræft, og er gået fuldstændig ned med flaget og har nu et hårdt After Life. Han har det elendigt om så han er alene hjemme med hans hund, eller knokler hos den gratis avis han styrer sammen med hans sørgende svoger, Matt og kollega Lenny. Tony hader alt og alle. Men han lærer langsomt at han ikke er alene i hans sorg og smerte – og hans næste kamp er at lære hvordan, han skal forbinde sig til de personer der er tilbage i hans liv. 

Hvis man er til kulsort humor, som Gervais er så kendt for, så skal man helt klart give den et kig, da det er et af de sjoveste serier på Netflix. Men Serien handler ikke kun om selvmords superkraft men også om at forstå, at selv dem med den hårdeste skal, der virker okay på overfladen har deres egen gemte smerte. Det er nihilistisk, det er smertefuldt men med dens emotionelle historie når den nok ind til alle kynikere. 

History of Swear Words 

Billedresultat for history of swear words

I History of Swear Words har vi vores allesammens Nicolas Cage, som mange nok vil sige er kongen af bandeord. Han guider os igennem en underholdende og nok ikke så overraskende profan udforskning af seks bandeord, der hver har deres egen 20 minutters episode. Siddende i hans formegentlig greenscreen bibliotek/studie, bruger Cage hans mest professionelle manér til at levere noget historie og poesi omkring hvert bandeord (og selvfølgelig sige det gentagende gange med nydelse). En række komikere og skuespiller som Nick Offerman og Sarah Silverman og lingvistik og popkultur eksperter, fortæller om ordenes oprindelse og deres oplevelser med dem. 

Nicolas Cage plus bandeord er og vil altid være en god blanding. Den lille miniserie er ikke så dyb i sin forstand men den er underholdende for hvad den er og er værd at se. De eneste der nok bliver stødt over denne serie, er formegentlig kun folk der hedder Dick. 

The End of the Fucking World 

Billedresultat for the end og the fucking world

Selvbeskrevet teenage psykopat James og hans rebelske klassekammerat Alyssa, tager afsted på en improviseret tur på tværs af landet, for at undslippe deres kedelige liv og for at finde Alyssas far i The End of the Fucking World. Mens spændingen af deres eventyr hurtigt forsvinder, insisterer duoen på at færdiggøre den, de tager drastiske og ofte ulovlige metoder i brug for at fortsætte. Mens Alyssa reflekterer på begivenheder i hendes fortid som har bragt hende til dette bristepunkt, fokuserer James mere på fremtiden og hans hemmelige plan for Alyssas endelige mord. 

Thelma and Louise ville være stolt af disse to ballademagere. Man kommer hurtigt til at holde af de to hovedkarakterer, da de næsten med det samme er sympatiske på trods af (eller på grund af?) deres fuldstændige foragt for deres meningsløse liv og menneskerne i dem. Det er en mesterlig og morbid dysfunktionel kærlighedshistorie, som du hurtigt finder dig selv være stærkt investeret i på lidt tid. 

Glow 

Billedresultat for glow series

I 1980’ernes Los Angles har vi den besværede skuespillerinde Ruth Wilder, som leder efter en rolle, hvilken som helts rolle. Hun bliver kaldt ind til auditions som sekretær og husmødre i nød, men hun har ingen succes. Det er indtil en dag hun får et opkald til et ukonventionelt projekt. Snart opdager hun at den skarpe kæderygende instruktør Sam Sylvia, har fået til opgave at skabe en kvindelig professionel liga nemlig GLOW, et akronym der stor for ”Gorgeous Ladys of Wrestling”. Han vil ikke have at Ruth til at læse replikker, han vil se hvor voldsomt og teatralsk hun kan wrestle med rivaler så hårde som krigeren Cherry Bang, professionelle wrestling arving Carmen og den mest skræmmende af dem alle, Ruths tidligere bedste veninde og nu rival, Debbie Egan. Er det her Ruths chance for at se sit navn i lyset? Eller vil det her job få dem alle til at ende på hospitalet? 

Kvinde-centreret, sjovt, friskt og elskværdigt. 1980’er atmosfæren giver hele serien et skud af vintage-sjov også. GLOW sætter tidsperioden med neon åbningskreditter til 80’er musik som, ja, alle kan lide. Alle 80’er entusiaster ville kunne nyde synet af farvestrålende trikoter, kæmpe TV sets og vildt hår! Man møder en masse forskellige spændende kvinder som hver har deres eget akavede, sjove og smukke liv udenfor ringen. Glæd dig til at lære GLOW at kende! 

Derek 

Billedresultat for derek series

Ricky Gervais, manden der gav os den originale version af The Office, er Derek. En sød, beskeden, fyr som har ingen kæreste eller kone og ingen højere uddanelse, som bor i en beskidt lejlighed med hans usle bedste ven, og som har et job på et plejehjem. Dog er han, som han siger, den heldigste mand i hele verden. Han elsker de ældre han arbejder med, han elsker hans kollegaer og han forguder hans bedste venner Dougy og Kev, og han elsker at se dyrevideoer på YouTube og få en øl nede på den lokale pub. Handlingen i Derek (meget ligesom det er i det originale The Office) er ekstremt dagligdags agtig: Derek og Dougy kører ned i byen på senior bussen for at købe lotto billetter; Derek viser kameraet hans yndlingsfiskedam. Men da der bliver truet med at stramme budgettet på plejehjemmet, ved Derek og alle andre at han må gøre noget for at redde det. 

”Gamle folk er sødere ved mig end andre folk”, siger Derek, som ikke har noget imod at klippe deres tånegle og holde dem i hånden indtil de falder i søvn. Ægte venlighed i sitcoms er ret sjældent, det er karakterer som behandler hinanden med kærlighed og venlighed, selv når de fortæller jokes om ”sex budding” eller irriterer hinanden med umoderne hårstile. Den blide venlighed af Derek er blandet med den britiske tåbelighed; Folk som kunne lide The Office vil nok også kunne lide Derek. Der er hvert fald intet ligesom det, og det er meget mere overraskende når det kommer fra Gervias, som bedst er kendt for at spille den trælse chef eller svine folk til under The Golden Globes. 

Forsidefoto af Matthew T RaderUnsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.