Animation er filmkunst med frie tøjler

…står der på VOID-programmets velkomst-side, og det er netop det, der fascinerer ved festivalen og filmene på årets program. At sætte sig ind i en sal uden forventninger eller kendskab til en film eller instruktør og helt fri for trailere og online spekulationer er befriende og udfordrende på samme tid. Uden fordomme og forventninger læner man sig tilbage og håber på en interessant oplevelse – og indtil videre har VOID virkelig formået at levere oplevelser!

Torsdagens første visning lagde hårdt ud med en brutal koreansk animation, der efterlader en målløs og modløs. Hur Bum-WooksOn the White Planet” er en dyster, dystopisk film om en farvet teenagedreng i en sort/hvid verden. Han jagtes for dusør og udnyttes af dem, der kommer i kontakt med ham, hvis han ikke har nået brutalt at dræbe dem inden.

Den skødesløse omgang med liv rammer en fra første scene, hvor hovedpersonen brutalt stikker en mand i halsen, og således fortsætter filmen med varierende grad af vold, hårdt sprog og elendighed. Hvis man er fattig eller farvet, er verden imod en.

On The White Planet 01

Det er voldsomt og samtidigt smukt at følge drengens håbløse kamp for at komme væk og finde accept i en verden, der ikke accepterer ham. Alle karaktererne er ret firkantede, både i udseende og opførsel, i stærk kontrast til landskabets surrealistiske og organiske baggrund. Der er nok af smukke billeder og intense scener til at holde en fascineret hele vejen.

At filmens tone er så hård, universet så håbløst og afslutningens spinkle håb kvases af en flok børn gør, at man kommer lidt modløs ud fra salen, men man har også fået en oplevelse udover det sædvanlige, og det skal VOID-festivalen have en kæmpe ros for.

Giver ingen stjerner – dette er en film, der skal opleves!

Leave a Reply

Your email address will not be published.