Allerede for et år siden kunne man læse, at en ny Star Wars trilogi var under opsejling, og det var showrunner-duoen bag Game of Thrones der skulle producere den. Siden har vi ikke hørt mere … indtil nu!

Game of Thrones lukker meget snart op for alle sidste sæson (sæsonpremiere d. 15. april 2019), og når den er færdig, var det meningen at det kreative makkerpar bag, David Benioff og Dan B. Weiss, skulle i gang med en ny HBO serie; en kontroversiel sci-fi serie ved navn Confederate.

OPDATERING: D. 29. oktober 2019, udtalte Benioff og Weiss at de alligevel ikke skal lave Star Wars, da de efter sigende hellere vil fokusere deres tid på den Netflix-serie de skal lave.

Men HBO-præsidenten Casey Bloys har netop bekræftet at serien er sat i bero, da David Benioff og Dan B. Weiss har takket ja til at lave en ny Star Wars trilogi for Disney. ”Dan og David er ved at færdiggøre Game of Thrones, og derefter går de i gang med Star Wars-universet,” udtaler Bloys. ”Og når de er færdige der, forventer jeg de vender tilbage til os igen”.

Når Star Wars kalder, så smider man hvad man har i hænderne. Også selvom man er det hotteste showrunner-par i tv-industrien pt.

Lucasfilms præsident Kathleen Kennedy har også udtalt sig om forventningerne til Benioff/Weiss på den nye Star Wars trilogi: ”David og Dan er nogle af de bedste storytellers i dag. Deres greb om komplekse figurer, dybde i historie og mytologisk rigdom vil tage Star Wars nye spændende veje.”

David Benioff og Dan B Weiss

David Benioff og Dan B. Weiss er showrunners på den populære tv-serie Game of Thrones. Showrunner er ikke et begreb vi bruger i Danmark, men det er kendt fra den amerikanske tv-branche, og dækker over rollen som hovedforfatter og producent. Det er med andre ord dem der bestemmer alt det kreative. Selv afsnittenes instruktør står under dem.

Sidste år udtalte Benioff og Weiss: ”Vi er beæret over muligheden, lidt skræmte over ansvaret og så begejstret for at komme i gang [med Star Wars], så snart sidste sæson af Game of Thrones er færdig.”

Der er endnu ingen tidsplan offentliggjort, men rygterne siger, at det første manuskript allerede ér færdigt, og den første nye film i den nye Star Wars trilogi kan have premiere allerede i 2021. Hvis det bliver en december-premiere, som det plejer, er der altså godt og vel 2 år og 10 måneder til næste rejse til en galakse langt, langt væk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.