For få dage siden kom Mads Mikkelsen til at afsløre, hvad hans rolle i Rogue One – A Star Wars Story skal være – og den har KÆMPE betydning for hele Stjernekrigsuniverset.

I weekenden blev der afholdt FanExpo i USA, hvor flere af skuespillerne fra Rogue One var med, og de satte lystigt deres signatur på diverse plakater. Først deres navn og derunder den karakter, de skal spille. Og her afslørede Mads Mikkelsen, at han skal spille Galen.

Mads Mikkelsen : GALEN

Mads Mikkelsen : GALEN

Galen? Siger det dig ikke noget? Bare rolig, Metronaut har googlet, så du ikke behøver.

Galen er Galen Marek – ham, der er personligt ansvarlig for, at Rebellernes Alliance bliver skabt!

Så ja, Mads havde ret, da han udtalte for noget tid siden, at hans rolle var vigtig. Selvom det nok er tvivlsomt, at han ikke kommer til at bruge lyssværd, som Mads ellers før har påstået.

Galen Marek er en utroligt kompliceret karakter. Hans far var Jedi, og da Galen var barn, blev faren slået ihjel for øjnene af ham af selveste Darth Vader. Darth Vader kunne mærke, at kraften var stærk i drengen, så han, i mangel på et bedre ord, kidnappede ham, holdte ham skjult og gjorde ham til sin hemmelige Sith-lærling.

Efter en hurtig hjernevaskning og flere års streng træning blev Galen Marek til Sith-lejemorderen Starkiller, som udførte flere af Darth Vaders skumle planer.

Darth Vader havde sine egne ambitioner om at regere Imperiet, så han udtænkte en plan til at komme Kejseren til livs ved at få Starkiller til at samle nogle højtstående ambassadører i det galaktiske råd og få den til at vende sig imod Kejseren og starte en galaktisk borgerkrig.

Planen gik ikke helt efter drejebogen, da Darth Vader, træls som han er, forrådte Starkiller og planen, og det endte med at …

Nå ja, nu skal vi jo heller ikke SPOILE alt for meget. Men lad os bare sige, at Starkiller vendte sin Sith-træning ryggen og endte med at redde den græsrodsbevægelse, der skulle ende med at blive Rebellernes Alliance.

rebelForresten så har du allerede set noget til Galen Marek i de tre originale Stjernekrigsfilm… Kan du huske rebellernes logo? Også kaldet Fønix til tider? Dét er faktisk Galen Mareks families våbenskjold, som stifterne af Rebellernes Alliance valgte at bruge som deres logo til ære for Galen.

2 Responses

 1. Jeppe Carlsen

  Desværre, dette kan vi ikke gå ud fra på nogen måde er sandt. Da Disney overtog Lucasfilm og Star Wars, afskrev de jo hele Expanded Universe, så det kun var filmene der stod tilbage.
  Dette inkluderer også spillene. Derfor har Galen Marek og Starkiller ikke nødvendigvis eksisteret. Det er en god teori, men på ingen måde bekræftet.

  Kilde: http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars_Legends

  “On April 25, 2014, Lucasfilm Ltd. announced that in preparation for the upcoming sequel trilogy, the Expanded Universe would not appear in any future Star Wars materials; past tales of the Expanded Universe will be printed under the Star Wars Legends banner, and a new continuity has been established that consists only of the original six films, the Star Wars: The Clone Wars television series and film, and all future material from that point onward. Though past elements of the Expanded Universe have been declared non-canon as a whole, they remain a resource for future Star Wars material to reference elements of the EU, thus bringing these elements into the new continuity as canon.[1][2]”

 2. Kim L Larsen

  Du har naturligvis ret, Jeppe, men jvf Mads’ karakters navn og de få ting der ér sluppet ud, er det mere end blot en begrundet mistanke.