Tv-serien Riget tog landet med overraskende storm tilbage i 1990’erne, og nu undersøges mulighederne for at tredje og sidste sæson kan laves.

I det nye nummer af Euroman, der rammer gaderne d. 10. januar, fortæller Lars von Trier om historien bag den elskede komedie/gyser-serie Riget, der havde premiere på DR i 1994. Historien om hvordan Lars og Peter Aalbæk må bluffe sig igennem et møde med ledelsen på hospitalet for overhovedet at få lov til at filme en tvserie de ikke har skrevet (men finder på hen af vejen), i bygningerne, er ikke ny, men stadig sjov.

Overraskende nok bliver serien en stor succes, og ligger Danmark øde når de fire afsnit sendes. Så stor en succes, at Zentropa får lov til at lave en sæson mere på endnu fire afsnit, som vises knap tre år senere.

Det var altid meningen at Riget skulle være en serie på symbolske 13 afsnit. Men efter anden sæson gik det hele i stå, og så begyndte flere af de helt centrale skuespillere at dø. Først den svenske skuespiller Ernst-Hugo Järegård, og sidenhen Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Otto Brandenburg, Baard Owe og Jens Okking.

En tredje sæson var pludselig umulig.

Eller er den? For Lars von Trier afslører nu, at han netop har været på rundtur på Riget, med det formål at finde ud af om en sidste af afsluttende sæson er mulig.

Lars von Trier siger i interviewet med Euroman, ”at lave en tredje sæson af ’Riget’ vil være decideret dumt. For man vil sikkert altid tænke, at de gamle afsnit var nu alligevel de bedste. David Lynch prøvede jo at lave en afslutning på ’Twin Peaks’ som biograffilm, og det var noget vås. På den anden side kunne det være en slags kryds- og tværs-opgave at få til at hænge sammen, hvilket ville være meget sjovt.”

Det er u-hy-ge-ligt …

Man kan jo spørge sig selv, om det ikke er fuldstændigt umuligt at lave en fortsættelse i dag. Store bærende figurer er jo desværre gået bort. Men, man kunne jo bruge det greb som flere ‘revivals’ har brugt (bl.a. Twin Peaks’, som Lars selv nævner), at lade historien foregå disse tyve år senere – og så lade døde være døde. Det vil jo være den helt naturlige tilgang.

Hvad synes du? Har vi brug for en afslutning på Riget?

Leave a Reply

Your email address will not be published.