I næste måned blænder Netflix op for en ny og original tv-serie, skabt bl.a. af folkene bag The Matrix.

Serien hedder Sense8 (udtales “sensate” – og ikke “sense eight”!) og er skrevet i fællesskab med Wachowski-brødrene (som nu er “Wachowski-søskende”, da Larry har skiftet køn og nu hedder Lana), som lavede den banebrydende Matrix-trilogi (og flere crappy film efterfølgende), og J. Michael Straczynski, som især er kendt som skaberen af sci-fi-serien Babylon 5 og efterfølgende en lang række tegneseriemanuskripter.

I Sense8 følger vi otte mennesker fra forskellige steder i verden. Det sjove er, at de ikke kender hinanden, men pga. et dødsfald bliver de mentalt og følelsesmæssigt linket sammen. Pludselig kan de trække på hinandens evner, minder og følelser, hvilket kommer til god brug, da én er hacker, én listetyv, én kampsportsekspert … og én DJ – og hvornår har man ikke lige brug for at kunne smide et svedigt beat?

Hvert afsnit følger en ny person, og mens de prøver at finde hoved og hale i, hvad der foregår, kan de “se” hinanden telepatisk. Samtidig er der folk, der prøver at få fat på dem. Mr. Whispers, der jager dem for enten af fange eller eliminere dem, og Jonas, som prøver at samle dem.

Wachowski’erne og Straczynski satte sig for, at hvis de skulle lave en tv-serie sammen, skulle det være lige så originalt, som da de lavede Matrix – og revolutionere det, man kan fortælle i en tv-serie. Traileren er mindblowingly fed. Ja, den trækker på både koncepter og koreografi fra The Matrix, men der er ingen tvivl om, at det er et stykke virkelig originalt materiale, vi her bliver udsat for.

Første sæson er på 12 afsnit, og serien er tænkt at skulle vare 5 sæsoner. Nu må vi så se, om popularitet og seertal kan forsvare dette.

Hele første sæson rammer Netflix i næste måned – fredag d. 5. juni. Så gør klar til at rydde weekenden.

“I’m losing my mind.” – “No, it’s just expanding!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.