Som det første kvindelige talerør her på Metronaut bliver jeg nødt til at gøre alle klar over, hvor meget jeg glæder mig til filmen om Jem & the Holograms.

Jem_cartoonDet er tusind år og en sommer siden, jeg sad på gulvet foran den firkantede, flimrende kasse i min naboveninde Sisses hus. Her i stuen var alt laksefarvet og smart, som i firsersmart. Sisse var så heldig at leve i et hjem, hvor der ikke kun var uendeligt mange nuancer af lyserødt, men hvor der også var udenlandske kanaler, og her tunede vi ind på tegnefilmsserien Jem & the Holograms. Sådan lærte vi engelsk dengang, fordi vi blev nødt til det for at forstå vores yndlingstegnefilm.

Serien var farverig og næsten ligeså fyldt med glimmer og intriger som den anden serie, vi også så hjemme hos Sisse, Glamour, og det var lige noget for små piger, der drømte om pailletter, scener og mikrofoner.

Jeg husker musikken som god, og når jeg bliver nostalgisk og går på Youtube for at finde nogle gamle afsnit og sange, fænger det stadig min lyserøde firserhjerne. Jeg er nem på den måde. Og dengang var det så fantastisk, at vi sad foran fjernsynet med pegefingeren klar på record-knappen på min flade båndoptager. Som jeg lige nu ville gøre næsten alt for at være retrosej og have gemt.

Men nu kommer altså den nye film om Jem. Med rigtige mennesker! Som faktisk ligner rigtige mennesker ret meget på indie-måden, og det gør mig glad, og det kommer måske til at vise den svære overgang fra ukendte stjernefrø til Hollywood for sangeren Jem og hendes band The Holograms endnu mere realistisk.

Jem and the holograms 2015

Af store kendisser er der få med; Juliette Lewis og det pink firserikon Molly Ringwald. Og så Step Up-danseren Ryan Guzman, som jeg ikke er fan af. Der ville jeg godt have bedt om en anden, tak. Han må gerne danse, med ryggen til, eller tage nogle dramatimer. Men måske han overrasker med store skuespilspræstationer. Eller måske det bare ikke bliver nødvendigt, hvis han også får lidt pink ansigtsmaling på. Det håber jeg.

Men traileren gør mig glad. Og den får mig helt sikkert til at ville farve mit hår lilla igen og plage en veninde om at uploade en af mine sange til Youtube, sådan helt hemmeligt uden jeg ved det, så jeg også lige pludselig kan blive berømt og få lov til at stå på scenen i glittertøj. Mine drømme og min smag har nok ikke ændret sig så vældigt meget siden 1988 alligevel.

Jeg håber, filmen også kommer til at fænge dem, der er uden for målgruppen af gamle fans, og det må Universal Pictures jo tro på.

Roll on, oktober 2015!

Link: Jem & the Holograms

Leave a Reply

Your email address will not be published.