Indepence Day: Resurgence: Forventer du en super spændende historie, fremragende skuespil og nytænkning inden for genren? Jamen så er Independence Day: Resurgence da lige filmen, du ikke gider at se. Har du derimod lyst til et actionbrag uden for mange dikkedarer, hvor man godt kan blunde lidt indimellem? Jamen så er dette filmen for dig.

independenceday-resurgence

Undertegnede så Independence Day for mange år siden, da den første kom. Så ja, jeg havde forventninger, og nogle af disse blev da også opfyldt.

Historien er som sidst, rumvæsener angriber jorden, denne gang i et større rumskib, men ellers nøjagtigt samme historie. Der er gået tyve år, og menneskene har oprustet med rumvæsnernes teknologi fra sidste gang. Det ses dog knapt nok, bortset fra flyvende transport og laservåben. Lidt skuffende, at vores kære rumvæsener ikke kunne bibringe mere.

Filmen oser af amerikansk patriotisme, eksempelvist lander rumvæsnerne helt tilfældigvis igen på den 4. juli, og endnu engang er det de Amerikanske helte der må redde verden. Sjovt nok lefles der dog samtidigt en hel del for kineserne i efterfølgeren, hvorimod EU og Russerne er helt usynlige.

Der er et par sjove scener, men ikke noget der bringer niveauet højere end et enkelt ”heh”, og samtidigt bliver man desværre aldrig helt grebet af spændingen. Filmen er simpelthen for forudsigelig.

independenceday-resurgence

Det politisk korrekte bøssepar bestående af Dr. Okun og Julius Levinson (Brent Spiner og Judd Hirsch) fra den første Independance Day er også med i filmen igen. Det er et herligt charmerende par, som jeg er ret vild med. Desværre bliver det lidt for kunstigt, idet de ikke kan udtale en sætning uden at referere til hinanden som ”babe”. Det lugter lidt af, at vi som seere hvert fald ikke skulle være i tvivl om at parret er homoseksuelle. Jeg ville personligt langt hellere have set et mere naturligt homoseksuelt par, frem for at det skal udbasuneres konstant, for at tilsikre den politiske korrekthed. Er vi ikke efterhånden kommet længere end det?

Visuelt er filmen lavet udmærket. Der er dog ikke noget spektakulært over de computeranimerede scener, og det er slet ikke nok til at opveje den manglende historie. Jeg sidder tilbage med en forundring over at efterfølgeren tog tyve år at lave. Lad os håbe det var den sidste.

2af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.