Emmett, Lucy, Batman, Ultrakat, Benny og alle de andre utallige karakterer er igen en del af byggemanualen i denne klodsede efterfølger til ’LEGO-filmen’ fra 2014.

Efter 5 år vender vi omsider tilbage til Klodsby – eller rettere, hvad der er tilbage af Klodsby. En DUPLO-invasion fra det ydre rum har smadret alt i byen og indbyggerne må stå sammen nok engang, for at vende tilbage til en normal tilværelse.

Emmett, får som altid det mest positive ud af situationen og har fået bygget sig et hus med bl.a. et brødrister-rum og en dobbeltdækker-hængekøje. Den grublende Lucy og sortseende Batman har derimod sværere ved situationen og finder sig selv bortført til en fjern galakse med fængende pop-numre og fascinerende beboere.

Det er nu op til Emmett at redde sine venner tilbage og skabe orden i den kaotiske LEGO-verden.

Scenen og spillerne bliver hurtigt placeret og herefter bliver vi som seere skudt afsted i en rumskibshastighed selv Benny ville have svært ved at magte. En hastighed, som sjældent bliver sat ned i filmens 106 spilleminutter.

LEGO-filmen 2 har sådan set det meste: humor, spænding, farverige karakterer, velopbyggede scener og en mildest talt episk rap-duel mellem Dronning Jakabli Wajavil og Batman. Der er referencer til de originale engelske stemmer, som desværre går tabt i den danske oversættelse, men omvendt er den danske version også helt sin egen – bl.a. med en lille, ret så fantastisk, rolle til Ole Henriksen. 

Som filmnørd vil du fryde dig over det meste af filmen med utallige referencer til bl.a. samtlige Batman-skuespillere, ’Troldmanden fra Oz’ og ’Rumrejsen 2001’.

Men der mangler også noget. For hvor den første film lykkedes med at kaste os rundt i LEGOs uendelige univers, halter denne film noget. I stedet er der lagt vægt på humoren, med hver individuelle joke i centrum. Karakterrelationerne, som gjorde den første film mindeværdig, halter noget i denne.

Filmen bruger desuden langt mere tid i den virkelige verden end dens forgænger og føles langt mere flagrende og kompliceret, om end den ofte har god humor til at bakke det op. Men hvis joken ryger over hovedet på dig, vil du sidde i biografsædet og have svært ved at finde rundt i den ret så massive byggevejledning. 

Så nej, ikke alt er super-duper i denne efterfølger. Alligevel sidder man dog tilbage med følelsen og lysten til at løbe ned i den første og bedste LEGO-butik og shoppe amok – og så har filmen vel egentlig tjent sit formål? Eller hvad?

’LEGO-filmen 2’ kan ses i biografer i hele landet fra d. 7 februar

Mike Mitchell & Trisha Gum  /   USA   /   2019   /   Animation   /   Spilletid: 106 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published.