Fordi jeg ved, at de fleste moderne læsere kan holde opmærksomheden som et egern med damp, så vil jeg starte med at sige: se den! Hvis du elsker plat humor, overdreven vold, (u)nødvendig nøgenhed, superhelte og lækker action, så se den for helvede!

deadpool-movie-wallpaper-2016-hd-1920x1080Men først må jeg hellere lige hurtigt fortælle lidt om filmen. Deadpool er historien om et Røvhul (Ryan Reynolds), der finder en dame, der er lige så skør som ham selv. Så får han kræft, hvilket gør, at han som idiot melder sig til et eksperiment, der både vil kurere hans kræft og give ham superkræfter. Men dem, der udfører eksperimentet, er nogle onde nogle. Ryan får sine superkræfter, men bliver frygteligt vansiret. Det bliver han sur over og starter en jagt på ham, der gjorde det.

Alt dette lyder forholdsvist standard (Wolverine, anyone?), men denne film er langt, langt, langt fra standard. For Deadpool ved godt, at han er med i en film. Så mulighederne for at lave referencer til filmen selv til publikum er vanvittigt mange, og filmen bruger dem alle. Og det er sindssygt. Og Reynolds er sindssygt god. Man kan i den grad mærke, at det her er et drømmeprojekt for ham. Han går all in!

Deadpool Movie Trailer Screengrab3

Endnu en skør ting er, at dette er instruktøren Tim Millers instruktørdebut. Han er mest kendt for at kreere utroligt flotte introsekvenser til film. Hans arbejde på The Girl With the Dragon Tattoo er helt fantastisk! Og det kan ses i filmen her. Både at den også har en vanvittigt flot (og morsom) intro, men også at han har nogle virkeligt gode øjne. Han fatter, hvordan man laver en lækker actionfilm, som det her – nogle gange – er.

But wait – there’s more!

For nok er det visuelt imponerende, men det var ikke det, der blæste mig bagover (for det blev jeg). Nej, det var historien. For som sagt lyder det ret superhelteoprindelseshistorie-agtigt, men denne film har et kæmpe stort hjerte. Det havde jeg på ingen måder regnet med!

DEADPOOL Wade Wilson (Ryan Reyonlds) and new squeeze Vanessa (Morena Baccarin) trade some pointed barbs, in DEADPOOL. Photo Credit: Joe Lederer TM & © 2015 Marvel & Subs.  TM and © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.  All rights reserved.  Not for sale or duplication.

For den kærlighedshistorie, som denne gakgak-film er viklet rundt om, er så forbandet ægte. De her to mærkelige mennesker elsker virkelig hinanden, og det er man aldrig i tvivl om. For midt i alt dette vanvid viser Reynolds, hvad han kan. For selvfølgelig er han pisse sjov, og hans replikker er skarpe som nyindkøbte Gillette-barberblade, når han som Deadpool slår RIGTIG mange mennesker ihjel, men det er som mennesket Wade Wilson, at Reynolds giver filmen en sjæl.

Faktisk var jeg flere gange ved at knibe en tåre (Dog ved dem, der læser mine anmeldelser, at der ikke skal så meget til). Og jeg elskede det! Filmen bruger den første halvdel meget en rodet kronologi til hele tiden at komme tilbage til kærlighedshistorien. Så man aldrig glemmer, hvad det er, Deadpool kæmper for. Det er selvfølgelig pigen (og lidt hævn også)!

Jeg var oprindeligt bekymret, fordi det var endnu en oprindelseshistorie, og fordi de havde givet en kærlighedshistorie til så psykopatisk en figur som Deadpool. Men Jesus Kristus, hvor det fungerer!

deadpool-gallery-03

Men jeg bliver også nødt til at vende tilbage til, hvor vanvittig denne film er. Den holder intet tilbage i sådan en grad, at jeg ikke aner, hvordan den nogensinde er blevet lavet. Men tak guderne for det. For vi trængte i den grad til en superheltefilm i den her kaliber. Jeg tror ikke, at den her film kommer til at skabe præcedens, for det er kombinationen af talent, historie og smuk filmmagi, der gør, at denne film er så fucking god.

Jeg tror faktisk, at jeg bliver nødt til at se den igen.

Filmens største minus er, at der går så mange år, før jeg kan vise den til mine unger.

5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.