Hitman: Agent 47 er et reboot af den katastrofale film af samme navn fra 2007 og bygger på samme præmis som dens forgænger.

Til forskel så formår denne film faktisk at levere varen og giver en god tolkning af den genmodificerede snigmorder, der første gang så dagens lys i det danskskabte computerspil Hitman: Codename 47.

I korte træk handler filmen om Agent 47, der indgår i et sammenarbejde med den unge kvinde Katia van Dees. Sammen forsøger de at finde den mystiske Litvenko, der opfandt agentprogrammet, hvis hemmeligheder gemmer svar på Katias fortid. Langsomt bliver det tydeligt, at Katia og Agent 47 deler et fælles bånd med Litvenko, og et kapløb mellem dem og snigmorderorganisationen Syndicate indledes for at finde den forsvundne videnskabsmand. Selve historien er tynd og gennemskuelig og fungerer kun til at lede fra den ene kampscene til den næste, men det hænger bare så fandens godt sammen.

Hitman3

Hvad der altid har virket tillokkende for mig ved Hitman, er ikke de mange missioner, men karakteren i sig selv. Han er kølig og ressourcefuld, hvilket bliver afspejlet af hans udseende. Han virker på alle måder som verdens dygtigste forretningsmand, hvis branche er mord, og dette afspejler filmen i høj grad. Ikke nok med at Rupert Friend gør det fantastisk i forhold til, hvordan Hitman ser ud, så fanger han også hans bevægelser, hans tankegang, hans fantasifuldhed og helt igennem kølige nerve, der er nødvendig. Dette i sig selv gør filmen seværdig, men min overraskelse ved filmen stopper ikke der.

Hitman 2

Jeg havde forventet at se en masse action, og hvor den forrige Hitman-film lavede hjernedød action uden noget formål, så gør denne film det rigtigt. Slåskampe og skuddueller kan opleves i de fleste film, men du kan ikke opleve dem som i denne film. Det er netop måden, hvorpå alt er et våben, og med hvilken opfindsomhed det kan bruges til at dræbe, der er en af grundstenene i Hitman – på den måde formår Agent 47 selv at omdanne en bibel til et våben i filmen. Den måde, hvorpå han formår at bruge sine omgivelser, giver nogle utroligt flotte og overraskende action-sekvenser, som virker uden for normal fatteevne. Det action-niveau, filmen sætter, er kun endnu et plus oven i hatten.

Hvad der desværre trækker filmen ned, er Zachary Quinto som skurken John Smith og Hanna Ware som Katia van Dees. For lad mig understrege dette, Hitman har ikke brug for en sidekick, og Katia føles ikke som andet og er utroligt malplaceret i denne film. Hendes action-scener grænser til det latterlige og klichéagtige, som den forrige film også led under. Her kan man mærke, at det faktisk er den samme manuskriptforfatter, Skip Woods, der har skrevet begge filmene.

Hitman5

Både John og Katia har nogle… lad os bare kalde dem evner, der virker forkerte i denne type film. Jeg kan godt købe Johns evne i nogen grad (jeg vil ikke afsløre, hvad det er, for det er en spoiler), og Zachary gør det naturligvis godt som skurken, men Katias evne burde ikke blive vist i så stort omfang på sådan en måde, at det er med til at ødelægge tempoet og punktere nogle ellers flotte og veleksekverede action-scener.

Hitman4

På trods af disse fejl og mangler er Hitman: Agent 47 stadig en utroligt solid og god actionfilm, der giver mig lyst til at købe et jakkesæt og drikke en bajer. Jeg vil ikke kalde mig fan af spillene, men har nydt dem i stor grad, og denne film formår at gengive min oplevelse af spillene samt fange sjælen af Hitman-franchisen, og den er et godt bud på, hvordan en rigtig Hitman-film skal laves. Derudover formår den at tale til min indre drengerøv, der vil se ting sprænge i luften på en ny og interessant måde. Den lægger op til en to’er, og det håber jeg i den grad, at den får.

Hurtigrunden:

Bruger han sine Silverballers: Ja, det er fedt!

Bruger han piano wire: Ja, bare ikke nok.

Hvad med kostumeskift: Ja, og den måde, det bruges på, er genial og opfylder kravet om silent assassin, som skal være med i en enhver anstændig Hitman-adaption.

Er der henvisninger til spillet: Kun to, men de er lette at overse, og der kunne godt have været mere fanservice på den front.

Filmen har premiere i dag d. 27. august.

4af6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.