Selv halvvejs inde i The Perfect Insider ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal synes om den.

The Perfect Insider fangede min opmærksomhed både pga. historien, men ikke mindst fordi den bliver sendt i NoitaminA-blokken, som tidligere har budt på en række interessante og gode serier for et ældre publikum. Jeg havde egentlig regnet med, at serien ville være forholdsvis episodisk med et nyt mysterium (mord) i hver episode, men jeg tog fejl. Der er en sammenhængende historie med ét mysterium som omdrejningspunkt.

The Perfect Insider

Moe Nishinosono besøger Dr Shiki Magata

Den kvindelige hovedperson hedder Moe Nishinosono, og hun er forelsket i den mandlige hovedperson professor Souhei Saikawa. Han udviser dog kun interesse for Dr. Shiki Magata, der sidder fængslet for mordet på sine forældre, som hun dog påstår blev myrdet af en dukke. Nishinosono bruger derfor Dr. Magata som ”lokkemad” til at få Saikawa med på en campingtur på øen, hvor Dr. Magata er fængslet. Det er så under deres besøg i ”fængslet”, at mysteriet for alvor begynder, for ud af Dr. Magatas indtil nu låste celle kommer en automatiseret rullevogn kørende med en skikkelse iført en brudekjole.

Der er slet ikke så meget fokus på romantik i The Perfect Insider, som min beskrivelse måske kunne hentyde til. Der er dog en nysgerrighed i serien omkring de menneskelige følelser, hvorfor vi reagerer og handler, som vi gør, og relationer mellem mennesker. Parallelt med den nutidige tidslinje kører den 13-årige Shiki Magatas baggrundshistorie nemlig. Den bliver dog ikke fortalt fra hendes synspunkt, men fra hendes ”vens”. Shiki Magata fascinerede verden med sin intelligens, men hun var også ”fremmelig” på andre punkter.

The Perfect Insider

Sōhei Saikawa

The Perfect Insider sætter egentlig et ganske fint mysterium op. Der er mange ubesvarede spørgsmål samt ting, der virker umulige og underlige. Jeg kan også godt lide, at serien er bygget op, så seeren selv kan sidde og gætte med. Der gives langsomt nye ledetråde og baggrundsinformation. Så på mysteriesiden gør serien det egentlig godt nok.

Mit store problem med serien er, at der absolut ikke er nogen af personerne, som jeg finder interessante. Nishinosono er den klassiske forkælede rigmandsdatter, som alle (undtagen Saikawa) dåner over, og jeg finder hende ret belastende det meste af tiden. Saikawa er alt for neutral i forhold til, at han har en hovedrolle. Dr. Shiki Magata er interessant i forbindelse med mysteriet omkring hende og hendes forældres død, men som person siger hun mig ikke det store. Derudover er der nogle bipersoner, som mest ser ud til at fungere som fyld.

The Perfect Insider

Spooky kvinde-dukke-ting

Mit andet problem med serien går på personernes handlinger. Der er flere (manglende) handlinger, som jeg undrer mig over. Hvorfor er der ikke nogen, der løber efter rullebordet – enten for at se nærmere på det eller stoppe det? Hvorfor er de slet ikke interesserede i at snakke med søsteren – både i forhold til Dr. Magata og søsterens medpassager i helikopteren? Hvorfor går de rundt, som om alt er normalt, når de tidligere har snakket om, at der er en morder løs i bygningen?

Jeg regner nu stadig med at se serien færdig, for selvom jeg har et bud på et af mysterierne, vil jeg stadig gerne se, hvordan det hele bliver flettet sammen til sidst. Mine forventninger er dog ikke så store længere.

3af3
Episoder set: 5/11
Genrer: mystery, thriller, krimi
Animation: A-1 Pictures
Instruktør: Mamoru Kanbe
The Perfect Insider kan ses på Crunchyroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.