Teamspirit er nok den betegnelse, der beskriver Haikyu!! bedst. Det er en serie, som i høj grad bæres af sine karakterer og dynamikken imellem dem.

Haikyu

Sæson 2 fortsætter lige efter slutningen af sæson 1. Der er en kort scene, som viser udfaldet af den sidste kamp i sæson 1, men mere recap er der ikke. Det forventes altså, at seeren kender personerne og deres indbyrdes forhold. Da historien i Haikyu!! er ret simpel (som i de fleste sportsanime), kunne man dog nemt læse lidt op på serien og sagtens springe ind her i sæson 2. Selvom det er muligt, vil jeg stadig anbefale, at man starter ved sæson 1, da man ellers snyder sig selv for en masse gyldne øjeblikke. Sæson 1 kan også ses på Crunchyroll.

Holdet fortsætter sin træning, og på en løbetur støder Kageyama og Hinata på en ny rival. Kragerne er klar til at tage kampen op mod ørnen. Deres møde på banen ligger dog et stykke ude i fremtiden. I første omgang er der fokus på muligheden for at komme til at spille en række træningskampe i Tokyo. Det forudsætter dog, at spillerne består deres kommende eksaminer. Hvis de dumper, skal de have ekstratimer den weekend, hvor kampene spilles – og holdet har fire spillere, som ikke er de skarpeste knive i skuffen, når det gælder skolearbejde. Eps. 2 introducerer en ny karakter i form af Yachi, som ser ud til at blive holdets nye manager. Hun passer rigtig godt ind sammen med de andre på holdet – især Hinata. Derudover får vi takket være hende også set nogle flere sider af den nuværende manager Shimizu.

Holdet glæder sig over udsigten til træningskampe i Tokyo.

Jeg syntes, at serien startede lidt langsomt ud i eps. 1, men på den anden side er det forståeligt, at gearet er sat ned her i starten. Serien kom også efter det allerede i eps. 2, hvor vi får lov til at se dynamikken imellem karaktererne folde sig ud på kryds og tværs. Persongalleriet er virkelig grunden til at se Haikyu!! Man behøver bestemt ikke interessere sig for volleyball. Jeg gruede derfor for, hvad der ville ske med serien, når 3. årseleverne forlader holdet (hvilket nok kommer til at ske i løbet af denne sæson), men indtil videre er det gået godt med at fase en ny karakter ind i form af Yachi. Så jeg håber, at dette også kommer til at gælde med andre nye karakterer. Haikyu!! har i hvert fald taget det første skridt til en naturlig overgang mellem årgangene på holdet.

Kageyama og Hinata

Haikyu!! er en serie med masser af energi. Det er en serie, som kan fyre op under en og gøre en glad – og man kommer hurtigt til at heppe på karaktererne. Der bliver også lagt op til (fortsat) udvikling både holdmæssigt, og når det gælder de enkelte individer.

5af6

Episoder set: 3/25

Genrer: sport, comedy, drama

Animation: Production I.G

Instruktør: Susumu Mitsunaka

Haikyu!! kan ses på Crunchyroll

Leave a Reply

Your email address will not be published.