En ny anime-sæson er skudt i gang. Jeg vil derfor indvie jer i, hvordan min udvælgelsesproces er gået.

Jeg har udvalgt serier fra vinterens anime-sæson, som jeg personligt synes, lyder interessante af den ene eller den anden grund.

Trin 1: Gennemgå en illustreret oversigt.

Active Raid: Kidō Kyōshūshitsu Dai-Hakkei

Hvorfor: Historien, chef-instruktøren Goro Taniguchi (han stod bag Code Geass) og instruktøren Noriaki Akitaya (han har instrueret Bakuman.).

 

Boku Dake ga Inai Machi / ERASED

Hvorfor: Historien, den bliver vist i Noitamina-blokken, Yuki Kajiura laver musik, jeg kan godt lide character designet.

Boku-dake-ga-Inai-Machi

ERASED

Dagashi Kashi

Hvorfor: Historien lyder sjov, og der ser ud til at være en lige fordeling mellem kønnene – og det foregår i en slags slikbutik.

 

Dimension W

Hvorfor: Historien, målgruppen er seinen, character designet, den originale skaber Yuji Iwahara har også lavet King of Thorn-mangaen og character design til Darker than Black – hvilket nok til dels er skyld i den Darker than Black vibe, jeg fik fra Dimension W.

 

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2

Hvorfor: Første sæson var ganske underholdende, og jeg vil gerne se, hvordan historien går videre (men kan vi please skynde os forbi dark elf story arc’en…?!)

Gate 2

Gate 2

Hai to Gensou no Grimgar / Grimgar of Fantasy and Ash

Hvorfor: Historien, jeg er spændt på, om den kan tilføje noget nyt til ”vi er vågnet op i en spilagtig verden”-konceptet.

 

Koukaku no Pandora / Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn (TV)

Hvorfor: Historien, men jeg blev primært solgt på, at en af de originale skabere af mangaen er Masamune Shirow (ham, der har lavet Ghost in the Shell- og Appleseed-mangaerne)

 

Musaigen no Phantom World / Myriad Colors Phantom World

Hvorfor: Historien kunne blive interessant. Kyoto Animation leverer ofte godt håndværk.

 

Norn9: Norn + Nonet / Norn Nonet

Hvorfor: Denne sæsons guilty pleasure…? (aka omvendt harem)

 

Phantasy Star Online 2: The Animation

Hvorfor: Jeg synes godt om såvel character design som promotion art, og så kan jeg godt lide, at der laves en original historie til anime-serien, da jeg ikke er bekendt med spillet.

 

Prince of Stride: Alternative

Hvorfor: MADHOUSE har gjort det godt med en anden sportsanime nemlig Ace of the Diamond, og så er jeg begyndt at tjekke flere sportsanime ud.

Prince of Stride

Prince of Stride

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu / Girls Beyond the Wasteland

Hvorfor: Historien, jeg håber, at de rent faktisk giver sig til at lave spillet og derigennem oplever noget udvikling.

 

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Hvorfor: Målgruppen er josei – det sker ikke særlig tit. Character designet.

Shouwa Genroku Rakugo Shinju

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Status: 13 serier

 

Trin 2: Se trailers

Active Raid: Kidō Kyōshūshitsu Dai-Hakkei

Jeg må indrømme, at traileren ikke gjorde mig mere interesseret, men den gjorde heller ikke noget dårligt for serien, så den forbliver på listen.

 

Boku Dake ga Inai Machi / ERASED

Her var et tilfælde, hvor jeg ville ønske, at der var undertekster på traileren, og/eller jeg kunne forstå japansk. Ud fra billeder, toneleje, lyd osv. tolker jeg, at der sker nogle dramatiske og mystiske ting, hvilket har gjort mig mere interesseret i serien.

 

Dagashi Kashi

Jeg tror, at denne serie kommer til at stå eller falde med, om jeg kan lide karaktererne – og nok især den kvindelige hovedperson. Spørgsmålet er nok, om hun er lige præcis den herlige slags overgearede og mærkelige type, eller om hun bliver for meget i længden.

 

Dimension W

Historien virker til at foregå i en ganske interessant verden. Jeg er dog forbeholden, når det kommer til karaktererne. Det er svært at bedømme dem ud fra de korte klip i en trailer, men jeg er lidt nervøs mht. hende, der nok er den kvindelige hovedperson. Derudover har de andre dog nogle interessante character designs, og dem vil jeg gerne lære bedre at kende.

 

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2

Der er ikke gjort meget ud af trailers for anden sæson af Gate, men den går nok også mest efter dem, der allerede har set sæson 1.

 

Hai to Gensou no Grimgar / Grimgar of Fantasy and Ash

Wow, nogle flotte baggrunde. Jeg er vild med stilen, de har valgt at køre til dem. Den er virkelig flot, men samtidig passer karakterernes design faktisk sammen med baggrundene, så der ikke bliver en stor kontrast. Der ser ud til at være et større persongalleri, så mon ikke der er nogen deri, som jeg vil kunne lide.

 

Koukaku no Pandora / Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn (TV)

Okay… det var bestemt ikke den vej, jeg havde håbet, at denne serie ville gå – det var den vej, jeg frygtede… Det bliver et nej tak herfra.

 

Musaigen no Phantom World / Myriad Colors Phantom World

Flot ser det bestemt ud, men tilstedeværelsen af kun én enkelt fyr giver mig bange anelser – plus de meget hoppende bryster hos den kvindelige hovedperson… Jeg lader serien blive på listen indtil videre og tager en beslutning efter næste trin, men min skepsis er vagt.

 

Norn9: Norn + Nonet / Norn Nonet

Den er så shiny…. Jeg synes, at det var begrænset, hvad jeg fik ud af traileren. Den bekræftede mig nok mest af alt i, at forventningerne til denne serie ikke skal være de højeste, men at den nok skal blive flot at se på – både mht. baggrunde og bishounen.

 

Phantasy Star Online 2: The Animation

Stilen og animationen i kampscenerne virker ret spilagtige og mere tunge, så jeg er lidt spændt på, hvor tydeligt det bliver animationsmæssigt, at serien er baseret på et spil. Traileren er en masse forskellige klip sat sammen til, hvad der nok er OP-sangen. Ud over at der kæmpes imod monstre, og at personerne går i skole, afsløres der ikke rigtig noget om historien. Den virker derfor ikke videre interessant, men jeg lader den stadig stå og ser, hvad Anime News Networks anmeldere siger til den. Dog er jeg ikke rigtig så varm på den længere.

 

Prince of Stride: Alternative

Efter at have set traileren er jeg ret sikker på, at denne serie er lavet med fujoshi i tankerne. Der er så mange forskellige coole typer, som igennem sport nok skal knytte et stærkt sammenhold. De mange forskellige typer indbyder også til en god dynamik mellem karaktererne. Jeg er stadig på, og traileren gav mig en god fornemmelse for, hvordan jeg skal afstemme mine forventninger.

 

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu / Girls Beyond the Wasteland

Jeg synes ikke rigtig, at denne trailer gjorde mig klogere omkring, hvad jeg kan forvente af serien, ud over at den kvindelige hovedperson måske er lidt mere eccentrisk, end jeg umiddelbart havde regnet med.

 

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Her er igen en trailer, hvor jeg føler, at jeg ville have fået sååå meget mere ud af den med undertekster eller en meget bedre forståelse af japansk. Jeg må indrømme, at jeg ikke blev så meget mere interesseret, som jeg havde regnet med, men jeg vil stadig gerne se den nærmere an.

 

 

Status: 12 serier

 

Trin 3 og 4: Læs/skim anmeldelser på Anime News Network og find ud af hvilke, der bliver tilgængelige.

Jeg har valgt at slå de sidste to trin sammen. Jeg er således sprunget lidt lettere hen over serier, som ikke ser ud til at blive tilgængelige i Danmark. Jeg kommenterer dog stadig på alle dem på min liste.

Active Raid: Kidō Kyōshūshitsu Dai-Hakkei

Denne serie deler vandene hos de fire anmeldere på ANN – de mandlige kan godt lide den, og de kvindelige kan ikke… Jeg har derfor sat mine forventninger væsentligt ned, men jeg regner stadig med at give den en chance.

Streames på Crunchyroll

 

Boku Dake ga Inai Machi / ERASED

Jeg scrollede hurtigt gennem anmeldelserne, og da jeg så, at ERASED havde fået 3½, 4 og tre 5’ere, besluttede jeg mig for kun lige at læse en lille bid af hver af anmeldelserne.  Da det er en mystery-serie, ville jeg nemlig helst ikke have for meget afsløret omkring historien (jeg havde dog læst ”What is this”-delen, inden jeg så karaktererne. Jeg er endnu mere spændt på at se serien, og det lyder, som om den kunne blive en af de bedste i denne sæson.

Danske seere kan se ERASED via Daisuki

 

Dagashi Kashi

Præcis som jeg havde regnet med, skal man kunne lide den kvindelige hovedperson for at synes om denne serie – og det indtryk får man altså bedst ved bare selv at kaste sig ud i serien. Det lyder som en habil komedie, hvor man ikke nødvendigvis skriger af grin, men bliver godt underholdt hele vejen igennem. Så skulle der være nogle andre end Funimation, som licenserer den (så jeg kan se den), vil jeg gerne give den en chance.

 

Dimension W

Denne serie lyder virkelig til at have potentiale. Den første episode får generelt ros, men der også et par ting, der trækker ned. Det positive fylder dog klart mest, og Dimension W lander på et enkelt 3½ og fem 4-taller hos ANN’s anmeldere. Så det kunne være spændende at se, hvordan det går videre med serien. Jeg sidder derfor og krydser fingre for, at serien også bliver taget op af en anden streamingside end Funimation, da de kun streamer til Nordamerika.

 

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2

Jeg har ikke læst anmeldelserne, da jeg allerede havde besluttet mig for at se sæson 2.

Streames på Crunchyroll

 

Hai to Gensou no Grimgar / Grimgar of Fantasy and Ash

Anmeldelserne gjorde mig en lille smule mere hooked på serien – mest pga. sammenligningen med Log Horizon, som jeg har fundet ganske underholdende, men ikke fantastisk. Tilgangen til ”vi er fanget i et spil” i Grimgar of Fantasy and Ash lyder nemlig til at appellere til mig. Det virker fortsat som en serie, jeg ville give et par episoder. Desværre er den indtil videre kun licenseret af Funimation – altså kun i Nordamerika.

 

Musaigen no Phantom World / Myriad Colors Phantom World

Efter at have læst udvalgte anmeldelser og skimmet de andre har jeg valgt at stryge denne serie fra listen. Det lyder til, at mine bange anelser havde sin berettigelse. Der er lidt for meget fanservice og hoppende bryster til min smag. Dette citat fra Hope Chapman siger pænt meget det hele: ”I never thought I’d find myself shouting “Boobs don’t work that way!” at a KyoAni show, but here we are.” Er man til den slags serier, venter der dog sikkert meget flot fanservice… erh, underholdning i Myriad Colors Phantom World.

Streames på Crunchyroll

 

Norn9: Norn + Nonet / Norn Nonet

Anmeldelserne bekræftede mig egentlig bare i mit indtryk af Norn9. Det er det  klassiske setup i en anime-serie baseret på et otome-spil (dating sim til kvinder) med en kvindelig hovedperson uden personlighed og en masse flotte fyre (med hver deres farve personlighed). Denne gang er der dog også et par ekstra piger med i blandingen. Der kunne desuden godt være et twist længere inde i serien. Det lyder til at være en serie, som jeg godt kunne finde på at se bare for at koble af. Jeg vil dog ikke til at betale for et streamingabonnement for kun at se den.

Streames via Anime Network

 

Phantasy Star Online 2: The Animation

Efter at have læst bare Zac Bertschys anmeldelse og set de andre to karakterer besluttede jeg mig for at gå pænt uden om denne serie. Citat fra anmeldelsen: ”This is a show that describes exciting in-game abilities and events to you using marketing speak and then presents that as important, plot-advancing dialogue.”

 

Prince of Stride: Alternative

Antallet af uddelte stjerner ligger mellem 1,5-3. Alligevel kunne jeg nok godt finde på fortsat at give serien en chance, da jeg nu bare er endnu mere bevidst omkring, hvordan den forsøger at sælge sig selv – og dermed hvad jeg ville gå ind til. Oprindeligt slog jeg dog Prince of Stride: Alternative ud af hovedet, da det var Funimation, der havde licenseret den. Nu er den imidlertid dukket op hos Daisuki, så der bliver mulighed for at tage et nærmere kig på den.

 

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu / Girls Beyond the Wasteland

Efter at have læst anmeldelserne blev det et nej tak herfra. Girls Beyond the Wasteland bliver bl.a. sammenlignet med diverse serier, hvor den kommer til kort – og de nævnte serier er nogle, jeg er gået pænt udenom. Det nævnes også, at produktionen ikke ligefrem er noget at råbe hurra for. Der er dog nogle få positive elementer, men de er simpelthen for få til, at jeg gider tage chancen med en haremsserie.

Streames hos Anime Network

 

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Som jeg forventede, henvender denne anime sig til et ældre (og mere tålmodigt) publikum. Der er meget snak og ikke rigtig nogen form for action. Alle tre anmeldere nævner, at det derfor ikke er en serie for alle, men jeg tror, at lige præcis derfor vil den passe godt til mig. Der lyder til at gemme sig gode muligheder for interessante relationer og dynamikker personerne imellem og sikkert også en god gang personudvikling – og så i skønne historiske omgivelser. Det er lige mig det her.

Streames på Crunchyroll 

 

 

Status på tilgængelige serier hos Crunchyroll og Daisuki, som jeg stadig er interesseret i:

1.       Active Raid: Kidō Kyōshūshitsu Dai-Hakkei

2.       Boku Dake ga Inai Machi / ERASED

3.       Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2

4.       Prince of Stride: Alternative

5.       Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

 

Serier, jeg ville se, hvis de blev tilgængelige hos Crunchyroll, Viewster eller Daisuki:

1.       Dagashi Kashi

2.       Dimension W

3.       Hai to Gensou no Grimgar / Grimgar of Fantasy and Ash

4.       Norn9: Norn + Nonet / Norn Nonet

Leave a Reply

Your email address will not be published.