Her midtvejs i vintersæsonens anime er det tid til at tage et kig på, hvilke serier der har levet op til forventningerne, og hvilke man ligeså godt kan lægge på hylden. I kan læse mere om, hvordan jeg oprindeligt udvalgte de nedenstående serier her.

Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hachi Gakari / Active Raid

vinterens anime

Det bliver et nej herfra. Jeg havde ellers ventet spændt på denne serie pga. chefinstruktøren og instruktøren, som stod bag henholdsvis Code Geass og Bakuman.; to serier, som begge er at finde på min Top 20 over animeserier.

Jeg må dog sige, at Active Raid skuffede fælt. Der er ingen af karaktererne, der siger mig noget som helst, og indtil videre har den kvindelige hovedperson hældt til at være irriterende. Det hjælper selvfølgelig heller ikke, at vi overhovedet ikke bliver sat ind i, hvorfor hun tænker og handler, som hun gør, selvom hun ellers flittigt taler højt med sig selv.

Historien er kedelig, og den hemmelige superskurk virker flad og uinteressant. Det virker, som om Active Raid ikke helt kan finde ud af, hvem dets publikum er, for der forekommer både opførsel, som synes at tale til børn, men så er der også fanservice-scenerne. Active Raid er som en stor sammenblanding af meh og forudsigelighed. Gå uden om den.

Antal episoder set: 2/12 på Crunchyroll
Genrer: action, sci-fi, comedy
Status: droppet

 

Boku dake ga Inai Machi / ERASED

vinterens anime

ERASED var nok den serie, som jeg havde de største forventninger til, inden vintersæsonen gik i gang. Historien lød spændende, og jeg kunne godt lide den visuelle stil. Jeg tillod mig dog stadig at være en lille smule forbeholden, da den sidste mystery-serie, jeg så (The Perfect Insider), skuffede på alle måder.

ERASED har to mysterier: et i nutiden og et i fortiden – om de hænger sammen, vides endnu ikke. Eps. 1 starter nutidens, og i eps. 2 bliver vi med hovedpersonen kastet tilbage til fortidens. Eps. 5 skifter igen scenariet for serien, og for mig krævede det lige lidt tid at omstille mig til skiftet, da jeg nu var blevet så engageret i historien fra eps. 2-4 og egentlig gerne ville have fortsat der.

Her fem episoder inde i ERASED er jeg virkelig blevet hooked. Tempoet er passende, og der bliver hele tiden tilføjet nye interessante og spændende elementer til plottet. Der er dog ting eller nærmere personer, som jeg gerne ville se lidt mere til, fordi jeg er nysgerrig omkring dem, men for nu er det okay, for det, sendetiden bliver brugt på, er fængende nok. Karaktererne er også interessante, og jeg kan godt lide forholdet mellem hovedpersonen Satoru Fujinuma og pigen Kayo Hinazuki, som han forsøger at redde.

Den eneste grund til, at jeg ikke er helt opdateret med ERASED er, at den ligger hos Daisuki, og deres streaming-service er bare mere besværlig at arbejde med end Crunchyrolls, når man bruger Chromecast.

Antal episoder set: 5/12 på Daisuki
Genrer: drama, mystery
Status: ser fortsat

 

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2nd Season / GATE

vinterens anime

Jeg indrømmer, at jeg var en smule forbeholden efter eps. 1 pga. den første scene med kronprinsen. Det var en vej, jeg alligevel ikke havde regnet med, at GATE ville gå. Denne scene kom dog til at stå i et helt andet lys, da jeg fik set videre på serien.

Der er således lagt i ovnen til en del ting her i sæson 2, og jeg er spændt på at se, hvordan de udfolder sig. Story arc’en med dark elveren Yao blev okay, men jeg er glad for, at den nu er overstået, og vi kan begive os videre til andre ting. Desværre bliver Yao hængende, og jeg synes ikke rigtig, hun passer ind i dynamikken med de andre karakterer.

Slutningen på eps. 5 lægger op til forandringer og konflikter, så jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå videre. Jeg kan også godt lide, at den nystartede story arc ser ud til at fokusere på Lelei. Generelt er GATE fortsat en interessant og underholdende serie – men start med sæson 1. 😉

Antal episoder set: 5/12 på Crunchyroll
Genrer: fantasy, action, drama
Status: ser fortsat

 

Prince of Stride: Alternative

vinterens anime

Først er det nok bedst lige at slå fast, at stride er en sportsgren, der virker som en blanding mellem stafetløb og parkour. Altså kommer Prince of Stride: Alternative nok til at følge den klassiske formel for nutidens sportsserier. Dertil kommer, at den som flere andre nutidige sportsserier appellerer til fujoshi (kvindelige fans, som elsker at shippe pairings).

Der er i hvert fald allerede nu en god blanding af forskellige typer, og der virker til at være en god dynamik imellem dem, hvilket er lig med spænding, som af fujoshi oftest tolkes som seksuel spænding… Til at bakke dette op har Prince of Stride: Alternative da også en karakter, som har det med at hilse på andre folk ved at befamle deres lægmuskler…

Prince of Stride: Alternative har indtil videre hverken vist mig noget virkelig spændende eller noget virkelig forfærdeligt. Grunden til, at jeg er bagud med Prince of Stride: Alternative er egentlig ikke, at den er dårlig –de andre serier, jeg ellers er i gang med, er bare mere interessante. Der virker dog til at være mest at komme efter i Prince of Stride: Alternative, hvis man er til sportsanime og ikke har noget imod undertoner.

Antal episoder set: 2/12 på Daisuki
Genrer: sport
Status: ser fortsat

 

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

vinterens anime

Overordnet set kan jeg rigtig godt lide Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu som serie – selve kunstsformen rakugo siger mig dog ikke det store, og det resulterer i nogle langsommelige og lidt kedelige passager desværre. Jeg har dog forståelse for, at de er nødt til at være der for at give seeren et indblik i, hvad rakugo egentlig er.

Serien lægger ud med at følge en ung mand, der er blevet løsladt fra fængslet, som bliver lærling hos en gammel rakugo-mester. Det er dog kun den forlængede eps. 1, der fortæller hans historie. De andre fire episoder har handlet om læremesterens ungdom. Det gør mig på ingen måde noget, at historien er gået i den retning, selvom det ikke var det, jeg havde regnet med, da jeg begyndte på serien. Der er stadig nogle interessante karakterer, og så kan jeg godt lide at være hensat til en ældre udgave af Japan.

Antal episoder set: 5/13 på Crunchyroll
Genrer: drama
Status: ser fortsat

 

Sekkou Boys

vinterens anime

At have skulpturer som idoler er ret underligt – selvom de kan tale. Jeg havde ikke skænket Sekkou Boys en eneste tanke, da jeg så på vintersæsonen (jeg ser sjældent på, hvad der kommer af såkaldte “shorts“). Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke kan huske, hvad der så fik mig til at give Sekkou Boys et skud. Jeg husker, at jeg stadig var skeptisk, men tænkte, at serien måske kunne være underholdende, og så er hver episode kun lige knap 8 minutter.

Her efter tre episoder bliver det dog et farvel og nej tak. Konceptet forblev bizart, men uden rigtigt at være sjovt. Jeg sad bare med sådan en lidt blah-følelse efter hver episode – og det er skidt for en komedieserie.

Antal episoder set: 3/12 på Crunchyroll
Genrer: comedy
Status: droppet

Leave a Reply

Your email address will not be published.