Da jeg satte Fafner Exodus sæson 2 eps. 1 – eller eps. 14, om man vil – på, havde jeg en forventning om, at den ville fortsætte direkte med historien. Jeg fik ret. Der er absolut ingen form for recap eller anden introduktion til universet. Vil man have noget ud af historien, kan man IKKE springe ind her.

FestumDer er et højt tempo i begge episoder, og det gælder om at holde fokus, så man ikke misser noget. Dels fordi der sker så meget, og dels fordi der stadig er mange ting, som er uklare – og der kommer hele tiden nye mysterier til. Disse to episoder følger udelukkende gruppen med Kazuki, Soushi, Toumi og Miwa, som jo er taget væk fra øen Tatsumiyajima for at jagte et spinkelt håb – men det eneste håb, de kan se.

Emery fortæller en hemmelighed til Soushi.

Der er masser af flot mecha-action, da karavanen hyppigt angribes af festum. Det er dog heldigvis ikke hver eneste kamp, som bliver vist, da det ville trække historien for meget ud. I stedet får vi tilstrækkeligt med kampscener til at illustrere, hvor slem situationen er, imens det hele understreges af Kazukis fortællerstemme. Til gengæld er der sparet på animationen, da ”dagligdagen” for karavanen skal etableres, hvilket budgetmæssigt også er helt forståeligt. I flot animation får vi derimod de vigtige kampscener med skelsættende konfrontationer og et fatalt udfald for en af vores øboere.

Toumi

Episoderne byder dog ikke kun på ren action. Der er også masser af drama. Der er så meget fortvivlelse i Fafners verden, og alligevel bliver menneskene selv ved med at bidrage til den. Det virker uforståeligt, og man ser magtesløs til, imens især Toumi bliver stillet over for et stort dilemma.

Disse to episoder er ret deprimerende, men det betyder også, at de har formået at have en indvirkning på mig – seeren – og jeg elsker når det sker. Så jeg vil fortsat gerne give Fafner Exodus en varm anbefaling, hvis man er til drama, mecha og kan lide serier, der kan give en lidt at tænke over.

Episoder set: 2/13

Genrer: action, drama, mecha, sci-fi

Animation: XEBEC zwei

Instruktør: Takashi Noto

Fafner Exodus kan ses via Crunchyroll

5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.